Laari sõnul oleks teda ennast sellises koalitsioonis peaministrina üsna raske ette kujutada. “Teiselt poolt — kui vaadata ühte ministrit, kes on toime pannud selliseid tegusid ja peitub selle taha, et “juriidiliselt on kõik korrektne”, siis peaministri jaoks ei tohiks see ikka võimalik olla,” ütles Laar Postimehele antud usutluses.

Peaministril on võimalus võtta paber, kirjutada sinna lühike ettepanek ja minna selle paberiga Kadriorgu presidendi juurde. Ja siis on võimalik, et minister, kes on kahjustanud Eesti mainet mitte ainult Eesti sees, vaid ka väljaspool Eestit, vabastatakse ametist, leiab Laar.

“Oleks loogiline, et peaminister võtaks ükskord julguse kokku ja viiks avalduse Kadriorgu. Aga pean tunnistama, et olles praeguse peaministri tegevust või tegevusetust pikka aega jälginud, ei söanda ma uskuda, et ta selleks endas piisavalt mehemeelt leiab,” märgib ekspeaminister Laar.

Laari sõnul on Reformierakonna taktika, mida nad tükk aega järginud on kandideerida Keskerakonna vastu, et nendega pärast koostööle minna. “See taktika on neile korduvalt edu toonud. Kas toob ka nüüd, seda näitab aeg, sest seekord on sigaduste hulk ikka niivõrd nähtav.”