Delfi lugeja saadetud piltidel rendifirma dokumentidest võib näha osa Euroopa kaardist, kus Balti riikide kohal loksub meri. Riikide tähised (EW, LT, LV) on kaardil küll märgitud — need on aga koos mitme teise riigi tähistega paigutatud alale, kus poliitilise kaardi järgi asub Venemaa.

Europcari Eesti esindaja ütles Delfile, et Eesti klientidele vormistatavatel dokumentidel ongi ainult Baltikumi kaart, arvestades, et enamik rendivad autosid lähivälismaale reisimiseks.

“Kaardi fragmendil on selgelt näha erinevate värvitoonidega erinevad riigid ning kõrval ka inglise keelne selgitus, et milliste autogruppidega võib millistesse riikidesse sõita. Halliga on märgitud need riigid, kuhu väljastajamaa riigi autoga sõita ei lubata. Balti riikide aga ka Ukraina, Venemaa, Valgevene ja Moldova riigipiirid on tõesti märkimata ehk siis Poolast/Slovakkiast ida pool Euroopat on tähistatud vaid riikide lühenditega. Toodud visuaali sõnum peaks olema selge ja arusaadav kõigile autot antud sihtriigist rentivale kliendile — kuhu võib ja kuhu mitte renditud autoga sõita,” ütles Merrillmann OÜ Europcar juht Artur Raichman Delfile ning taunis dokumendi politiseerimist.

Europcar tegutseb oma kodulehe andmetel 160 riigis üle maailma ning kuulub Prantsuse investeerimiskompaniile Eurazeo.

Sarnase vea tegid hiljuti Leedu teatmiku kirjastajad: Leedus välja antud turismiteatmiku „Vilnius sinu taskus” Euoroopa kaardilt puudus Kaliningradi oblast.