Marientalis elav Andrus ütles, et möödunud reedel ei saanud tema pere isegi rahulikult kodus olla, sest poole üheksa paiku õhtul alanud kummivilistamine kestis kuni südaööni, kirjutab Meie Maa.

“Kurb on see, et samal Marientali teel olen saanud lahtise turvavöö pärast trahvi, kuid kihutajaid politsei millegipärast kinni ei pea,” sõnas ta.

Saarte teedevalitsuse juhataja Aleksander Kollo sõnul ei tekita teedel kummivilistamine asfaldile olulist kahju, sellega lõhutakse rohkem autot ning rehve. “Peab olema võimas masin, mis võtab ratta nii pikalt ringi käima. Rohkem lõhub selline asi kummi kui teed,” rääkis Kollo.

“Uuel kattel on kvaliteetne asfalt,” vihjas ta Marientali tee kohta. Suuremat kahju tekitavad teele hoopis talvel kasutatavad naastrehvid, sest iga nael lööb kattelt mineraalaineid lahti. “Kui jälgida talvel autosõitu, siis lausa sädemed lendavad rataste alt välja,” lisas Kollo. Tema arvates ei tohiks kummivilistamist mingil juhul linnas sooritada, sest masin võib käest ära minna. “Ega ratast suurel kiirusel niimoodi pöörlema pane. Ilmselt mängitakse käsipiduriga ja esirattad hakkavad ringi käima. Rataste alt tulev suits võib-olla meelitab sellist asja tegema,” oletas teedevalitsuse juhataja.