„Kõigepealt tuli üsna kõvasti üldse vaielda, et kõik tunnistaksid kaheksa miljardi krooni kärpmise vajadust… Öösel tunniks ajaks läbirääkimised katkesid, valitsuskoalitsiooni polnud olemas…,” vahendab Eesti Ekspress Laari telesaates öeldud sõnu.

Tema sõnul on siiski hea märk, et Eestis jõudsid koalitsiooni kuuluvad poliitilised jõud kärbetes õigeaegselt kokkuleppele, sest muidu ootaks meid Läti sarnaselt õudne tulevik.

Ainukese hea asjana IMFi poolt läbi surutud reformidest Lätis tõi Laar esile haldusreformi, mida Eestis pole siiani suudetud läbi viia — poliitilise kokkuleppe puudumise tõttu.

„Kärped on tehtud, aga nüüd tuleks hakata vaatama neid samme, mis majandust edasi aitavad. Ja need plaanid on olemas,” lisas Laar.

Kaitsekulude pealt ei saanud Laari sõnul rohkem kokku hoida, sest „NATO ei kaitse kedagi, kes ise end kaitsta ei suuda.”

Maksude tõstmine oleks tema sõnul lihtsalt rumal ettepanek. Põllumeeste toetused jäid Laari sõnul aga praktiliselt kärpimata.

Laar märkis, et on ise kahekordse peaministrina kärpinud eelarvet ükskord 50% ja teine kord 10% ning see ei ole iseenesest midagi erakordselt uut. „Langus annab võimaluse uueks tõusuks ja kaks korda on Eesti seda edukalt kasutanud,” oli Laar positiivne.