Põhja politseiprefektuuri lastekaitsetalituse juht Pille Alaver
paneb Eesti Päevaleht Onlines ilmunud kirjutises inimestele südamele, et ei tasu mingil juhul karta politseile oma põhjendatud kahtlustest teada anda, kuna politseil on võimalused ja oskused kontrollida seda infot nii, et see ei kahjustaks alusetult ei võimalike ohvrite ega ka lähedaste huve.

Samas on Põhja politseiprefektuuri lastekaitse talituse töö praktika toonud valusaid näiteid sellest, milliseid tagajärgi võib endaga kaasa tuua inimeste teadlik vaikimine.

"Pedofiili aina suureneva arvu ohvrite korduvad läbielamised ei ole päris kindlasti võrreldavad teadmisega, et sa oled oma lähedase või sõbra-tuttava kohta politseile kahtlustest teada andnud. Me ei tohi unustada, et jutt käib reaalsetest lastest ja nende kannatustest, väikestest ilmakodanikest, kes sageli ise enda kaitseks väga vähe saavad ära teha. Sageli näib, et oma lähedase pedofiili võigastest tegudest teadlikult vaikija arvab, et kaitseb nii endale kallist inimest trellide eest. Sellistele inimestele on mul lihtne küsimus- kes kaitseb siis neid lapsi?"