Kohus määras Palmistele maksukorralduse seaduse ja maksuseaduse rikkumise ning raamatupidamise ebarahuldava korraldamise eest kokku rahatrahvi 80 päevamäära ulatuses ehk 3800 krooni, ütles kohtunik Aime Ivansoni sekretär ETAle.

Kohus arutas antud kriminaalasja lihtmenetluse korras, mis tähendab, et Palmiste tunnistas oma süüd ning jõudis menetlusosalistega karistuse osas kokkuleppele.

Süüdistus mehe vastu hõlmab mitut kuriteoepisoodi, milles alates 1998. aasta märtsist osaühingu EV Media juhatuse esimehena tegutsenud Palmiste on korduvalt eiranud Tallinna juriidiliste isikute maksuameti ettekirjutusi.

Esimese ettekirjutuse tegi maksuamet Palmiste firmale 1999. aasta detsembris, millega kohustati äriühingut esitama 1998. aasta ettevõtte tuludeklaratsioon ja aasta aruanne, ütles sekretär.

2000. aasta 6. aprillil tegi maksuamet Palmistele uue ettekirjutuse, millega kohustas esindusõigusliku isikut kohale ilmuma maksuametisse ning esitama puuduvad maksudeklaratsioonid ja aruanded.

2000. aasta 6. juuli ettekirjutusega kohustas maksuamet OÜ EV Mediat tasuma riigieelarvesse füüsilistele isikutele tehtud väljamaksetelt kinnipeetud tulumaksu intresse, käibemaksu ning sotsiaalmaksu kokku 71.579 krooni ulatuses.

Majanduspolitsei algatas Palmiste vastu kriminaalasja 2000. aasta augustis. Politsei süüdistab Palmistet tuludeklaratsiooni või dokumentide esitamata jätmises või mittetähtaegses esitamises, maksuhalduri ettekirjutuse täitmata jätmises või mittenõuetekohases täitmises ning raamatupidamise ebarahuldavas korraldamises.