Napoli linna lääneosas asuva Campi Flegrei vulkaani keev muda ja maapinnast tõusev väävel on teinud vulkaanist menuka turismiobjekti.

Samas on piirkonnas esinenud väikseid maavärinad andnud põhjust ka muretsemiseks. Teadlaste sõnul on maapinna all peidus nn supervulkaan, mis võib purskama hakates tappa miljoneid inimesi.

Pursates võib tekkida kahju, mis võib olla võrreldav isegi meteoriidipurustusega, ütles teadlane Giuseppe De Natale uudisteagentuur Reutersile.

Sarnane supervulkaan on ka Ameerikas Yellowstone'i rahvuspargi all. De Natale ütles küll, et vulkaanid hakkavad väga harva purskama "täiel jõul", kuid suuri kahjustusi ja palju ohvreid võib tihedalt asustatud piirkonnas tuua ka väiksem purskamine.

Uurijate puuritud tunnel sügaval Campi Flegrei all on juba näidanud, et 15 000 aastat tagasi olid samas kohas olnud asustatud alal suured purustused.

Uuringuid on ka kritiseeritud, sest kardetakse, et need võivad vulkaani tegevust aktiveerida. Uurimisrühma liikmed aga ei karda, et vaikiv vulkaan võiks hakata uuringute tõttu purskama, sest piirkonnas tehti uurimustöid juba 1980-ndatel aastatel ning seni pole olnud märke, et need oleks piirkonna geoloogilist tasakaalu häirinud.