Bush kaitses oma kõnes nii Ameerika Ühendriikide Iraagi-poliitikat kui oma tihedat liitu Suurbritanniaga ja tõrjus Briti avalikkuse vastuseisu konfliktile.

“Rahvas on teinud meie kohuseks teda kaitsta ja see kohus nõuab mõnikord vägivaldsete inimeste vägivaldset ohjeldamist. Mõnikord on mõõdetud jõukasutus ainus, mis kaitseb meid kaootilise maailma eest, mida valitseb jõud,” rääkis Bush valitud publikule Londoni kesklinna banketisaalis.

Bush kinnitas, et usub rahvusvahelistesse institutsioonidesse nagu ÜRO, millest ta Iraagi sõda algatades mööda läks. Kuid ÜRO usaldusväärsus ja elujõulisus sõltuvad valmisolekust oma sõna pidada ning tegutseda, lisas ta.

“Ameerika ja Suurbritannia on teinud ja teevad kõik, mis nende võimuses, et takistada ÜRO-d pidulikult omaenda tähtsusetuksmuutumist valimast ning Rahvasteliidu saatust kordamast. Sellest ei piisa, et me maailma ohtudele resolutsioonidega vastame, me peame vastama neile ohtudele otsustavusega.”

Sissetung Iraaki, et Saddam Husseini kukutada, oli näide sellisest asjakohasest jõukasutusest, ütles Bush.

“Iraagi baathistliku põrgu asukad ei tunne oma põgenenud diktaatorist puudust. Nad rõõmustasid tema languse üle.”

Bush tõotas, et okupatsiooniväed ei lahku Iraagist, hoolimata sagenevatest rünnakutest ja kasvavast ohvritearvust. Allianss ei ole ohvrite näol kõrget hinda maksnud ja 25 miljonit inimest vabastanud ainult selleks, et “jõugu kaabakate ja kõrilõikajate ees taganeda”, ütles ta.

“USA ja Suurbritannia jagavad maailmas missiooni, mis on kõrgem kui võimutasakaal või lihtne huvide järgimine,” rääkis Bush.

“Me tahame edendada vabadust ja rahu, mida vabadus toob,” ütles ta Briti ja Ameerika rahva “väärtuste liitu” ülistades.

“Üheskoos toovad meie rahvad just praegu kaugel maal selle kõrge eesmärgi nimel ohvreid. Ameerika austab Suurbritannia poegade ja tütarde idealismi ja vaprust.”

Mandrieurooplasi kutsus Bush võitlema antisemitismi vastu, mis tema sõnul mürgitab Lähis-Ida debatti. Ta soovitas eurooplastel mitte teha tegemist Palestiina liidri Yasser Arafatiga.

“Euroopa liidrid peaksid hoiduma igasugusest toetusest Palestiina liidrile, kes oma rahvast ja tema eesmärke reedab,” ütles Bush.