Ei Nõmme ujula ega ka Lasnamäe spordihalli ehituse riigihanke peatöövõtuleping näinud ette jõusaali sisseseade hankimist, kuid linn lasi hankida sisustuse ehituse peatöövõtjal, korraldamata selleks täiendavat riigihanget.

Nõmme ujula ehituse peatöövõtja oli AS Facio Ehitus, millega linn sõlmis lepingu 2001. aasta 6. juunil. Tallinna spordi- ja noorsooamet sõlmis 2002. aasta 31. mail Facio Ehitusega lisakokkuleppe jõusaali sisseseade hankimiseks. Nõmme ujula jõusaali inventar läks maksma 321.237 krooni.

Lasnamäe spordihalli ehituse peatöövõtja oli AS Eesti Ehitus, millega linn sõlmis lepingu 2002. aasta 30. aprillil. Spordi- ja noorsooamet sõlmis mullu 23. oktoobril Eesti Ehitusega täiendava kokkuleppe jõusaali sisseseade hankimiseks, mille maksumus on 649 999 krooni.

Hangete korraldamisega tegeles Tallinna spordi- ja noorsooameti juhtivspetsialist Rein Ilves. Tema sõnul polnud võimalik sisseseadet soetada enne raha olemasolu. Linna sisekontrolli teenistuse hinnangul ei ole see seletus asjakohane, sest rikkumine seisneb lubamatu pakkumismenetluse kasutamises.

Sisekontrolöri teenistus soovitab Tallinna spordi- ja noorsooameti juhatajal võtta tarvitusele meetmed tagamaks hangete korraldamise vastavust haldusmenetluse põhimõtetele ja riigihangete seadusele.

Tallinna abilinnapea Margus Allikmaa ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et linnal puudub võimalus eksinud ametnikku distsiplinaarkorras karistada.

“Distsiplinaarkaristuse võib määrata ühe kuu jooksul arvates päevast, mil süüteost sai teada mis tahes isik, kellele süüdlane tööalaselt allub. Praeguseks on distsiplinaarkaristuse määramise aeg möödas,” sõnas Allikmaa.

Tallinna sisekontrolli teenistus teavitas spordi- ja noorsooameti juhatajat rikkumisest mullu 17. novembril. Allikmaa sõnul oli rikkumiste sooritamise ajal ameti juhataja Tarmo Valgepea. Praegu juhib spordi- ja noorsooametit Jaak Raie.

Allikmaa sõnul arutab linnavalitsus enne lõpliku otsuse langetamist spordi- ja noorsooameti rikkumisi veel järgmise nädala istungil.