Mõlemad nõunikud on 1977. aastal lõpetanud Tartu riikliku ülikooli. Kui Pajo sai diplomi õigusteaduskonnast, siis Ummelas lõpetas ajakirjanduse eriala. Kooli lõpetamise järel on mõlemad mõnda aega teinud ka eriaalast tööd. Näiteks pidas Ummelas Kuku raadios uudistetoimetaja ametit (1993-1995) ja oli Vikerraadio direktor, hilisematest saavutustest tuleb ära mainida Tallinna Televisiooni eetris olnud "Meedia keskpunkt". Pajo töötas põllumajandusjuristina ning asutas omariikluse taastamise järel oma maa- ja eraõiguse büroo.

Mehi ühendab ka see, et mõlemad on kätt proovinud poliitikas. Näiteks kuulus Pajo aastatel 1996-1999 Keskerakonna nimekirjas riigikogu VII koosseisu, alates 2000. aastast oli Rahvaliidu juhatuse liige. Täna on Pajo EKRE volikogu liige. Sel kevadel kandideeris Pajo Euroopa Parlamendi valimistel ning kogus 111 häält.

Ummelas liitus 1994. aastal Keskerakonnaga ning aasta hiljem õnnestus tal koguda piisavalt hääli, et kompensatsioonimandaadiga riigikokku pääseda, kuid loobus sellest. Selle asemel suundus Ummelas hoopis 1996. aastal hoopis liberaal-tsentristlikkusse Arenguparteisse (lõpetas tegevuse 1999) ja 2016. aastast on Ummelas taas keskerakondlane. Erinevalt ametivennast pole Ummelas hiljaaegu ühelgi valimisel kandideerinud.

Erinevalt Ummelasest on Pajo nõuniku ametit pidanud ka varem. Aastatel 2003-2007 töötas Pajo põllumajandusminister Tiit Tammsaare (2003-2004) ja Ester Tuiksoo nõunikuna, pärast seda oli hoopis kolm aastat ametis riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni nõunik-sekretariaadi juhatajana.

Kui Ummelas augustis ministri nõunikuna tööle asus, ütles Järvik, et usub, et Ummelas suudab oma terava sule ja sõnaga anda olulise panuse maapiirkondade elujõulisuse tagamisel. Sulg on Ummelasel nähtavasti jooksnud, sest tänavu on ta EKRE portaalile Uued Uudised kirjutanud üle 30 loo. Ka Pajo on rahvuskonservatiivide portaalile lugusid kirjutanud, kuid tema panus on jäänud märksa tagasihoidlikumaks.