“Töö Illar Lemettiga oli väga hea ja konstruktiivne,” sõnas Tamm. “Kahekesi sai palju asju eest veetud. Kokku töötasime täpselt 888 päeva, keegi oli selle statistika kokku löönud,” märkis Tamm.

Endine põllumajandusminister ei saanud sarnaselt Ivari Padariga nõustuda Järviku väitega, et Lemetti ei sobi enda ametisse. “Ta lahendas väga palju kasulikke asju ära, mis põllumajandussektorit edasi viivad ja muidu seisid pikka aega kuskil sahtlis ja ootasid lahendamist,” selgitas Tamm Lemetti tööd. “Näiteks lahendas ta üleminekutoetuste küsimuse, tegeles põuaraha teemaga, leidis täiendava rahastuse veterinaarõppele,” loetles Tamm.

Peale selle lõi Lemetti hea kontakti rahandusministeeriumiga, mis oli Tamme hinnangul oluline panus.

Mart Järviku ümber puhkenud skandaali pidas Tamm kahetsusväärseks. “See kahjustab põllumajandussektorit ning põllumehed on kurvad,” märkis Tamm. Ta lisas, et põllumehed kurvastavad, kuna Järvik unustas riigieelarvesse lisada 10 miljonit eurot põllumeeste ülemineku ehk top-up toetusteks. Riigieelarvesse sai kirja viis miljonit eurot selleks tarbeks, põllumeestele oli lugatud aga 15.