Mart Järvik kirjutas laupäeval: "Selguse saamiseks volituste vajalikkuses ning kohtute vastavate nõuete seaduslikkuses ja põhjendatuses saatsime justiitsministeeriumile kirja küsimusega, kas PRIA üldse vajab ministri volitust või omab ta seadusjärgset esindusõigust avalik-õiguslike nõudeavalduste esitamiseks."

Aeg ütles laupäeval seepeale sõnaselgelt: "See oli ikkagi seda pidi, et Mart Järvik nõudis PRIA-lt, et nad ei tohi minna oma nõudeid kohtus esindama enne, kui ei ole tema (Järviku - toim) volitust ja sellepärast ta küsis meie käest, kas PRIA tohib kohtusse pöörduda ilma volituseta."

Aegi sõnul toimus see arutelu Aegi ja Järviku vahel suulise vestlusena, misjärel palus Aeg Järvikul ministeeriumisse ametlik kiri saata. Seda Järvik ka tegi.

"Aga see küsimus oli teistpidi - Mart Järvik kahtles (kirjalikus vestluses - toim), et PRIA võiks ilma volituseta kohtus käia," ütles aeg laupäeval Delfile ja jätkas: "Aga pigem tema soov oli nõuda PRIA-lt seda volitust. PRIA tahtis aga ilma volituseta minna. Ehk siis (Järvik tahtis - toim) öelda, et PRIA ei tohi minna ilma volituseta kohtusse. Aga PRIA arvamus oli teine."

Hiljem võttis Delfiga telefonitsi ühendust Järvik ja kinnitas, et ei ole mitte kunagi midagi sellist nõudnud.

"Minult nõuti volitust, tähtajatut volitust kõikide PRIA toimingute jaoks," ütles Järvik. Seepeale saatis ta enda sõnul Aegile kirja ja küsis selgelt, kas tal on vaja anda volitus. Kahe nädala pärast küsis ta Aegilt üle, et kas kiri on kohal ja kuulis, et varsti tuleb ka vastus. "Tuli väikese viivitusega ja tuligi vastus, et ei ole vaja volitust," sõnas Järvik.

Järvik teatas seejärel, et Aegi väide on absurd. "Piinlik on lugeda selliseid asju." Millegipärast hakkas ta Aegi ütlemiste kohta ka meediat süüdistama, ähvardades meediat Aegi väidete pärast kohtusse anda. Riigikogu liige Moonika Helme aga nõudis Raivo Aegilt valetamise eest tagasiastumist.

Täna ütles Martin Helme, et tema teada on Aeg peale neid väljaütlemisi selgitanud, et teda on meedias valesti mõistetud. Meediale pole Aeg sellest sõnakestki öelnud. Samuti tühistas Martin Helme Moonika Helme Aegi suunas esitatud tagasiastumisnõude.

Delfile ütles Raivo Aeg täna, et on tõepoolest Järvikuga telefoni teel vestelnud ja muutis selgelt oma suhtumist Järviku "nõudmiste" kohta.

"Ma ütlesingi (Järvikule), et see, kui me vestlesime - minule jäi väga selge arusaamine, et Mart Järvik eeldas, et PRIA-l on kohtunõude esitamiseks vaja ministri volitust."

"Toimus suuline vestlus. Selle käigus sain mina küll aru, et Mart Järviku seisukoht oli see, et kohtus esindamiseks peaks PRIA-l olema volitus. Seda ma ütlesin meedias," väitis Aeg nüüd. Mingist nõudmisest pole seekord juttugi.

Aeg ja Järvik pühapäeval.