Kuna Jesper Parve igapäevane elu on viimasel kuuel kuul olnud väga intensiivne — ta lõpetas just oma neljanda raamatu, teeb netisaadet „Mida mehed tegelikult tahavad?” ning on praeguseks juba läinud Balile giidikohustusi täitma —, on tema jaoks eriti oluline leida aega perele, veidi peatuda ja hetke nautida. Tipphooaja väline sõit naaberriiki tuli just õigel ajal.

„Olin Jūrmalas esimest korda ning see linn üllatas mind väga meeldivalt. Olen käinud paljudes riikides ning püüan alati külastada mereäärseid linnu. See Läti kuurort erineb kõigist seninähtuist. Selle kordumatus seisneb oskuses ühendada tänapäevane ajaloolisega. Nii uus kui ka vana elavad harmooniliselt kõrvuti,” jagas Jesper oma muljeid.

Vaikne puhkusesihtkoht

„Minu meelest on sügis Jūrmalas käimiseks suisa maagiline aeg. Sel ajal valitseb igal pool vaikus ja rahu ning saab nautida restoranide ja kohvikute mitmekesist valikut. Meeldivad on ka korras jalgrajad, mida mööda saab mändide lõhna nautides randa minna. Sügisel peitub selle kuurorti suurim võlu lõputuses — ei ole massiliselt inimesi ning igaüks võib merekohina taustal oma mõtetes viibida,” kirjeldas oma perereisi raamatu „Mees” autor.

Jesper on tänavu reisinud palju ka mööda kodust Eestit. Järgmisel aastal plaanib ta suvel kodumaiste käikude kõrval vähemalt korra Jūrmalasse naasta, et kogeda hoopis teistsugust atmosfääri, mis valitseb linnas tipphooajal.

Jesperi reisisoovitused Jūrmalas:

  • Kellele meeldib veeta aega looduses, on väga meeldiv üllatus Dzintari metsapark. Selles on palju võimalusi ning see kõik on tasuta. Pärast kogu ronimist, hüppamist ja turnimist on veel üks tore meelelahutus vaatetorn, kust pärast pikka ronimist avaneb vaade kogu Jūrmalale. NB! Kõrgusekartjatele vaatetorni ei soovitaks.
  • Tasub nautida Jūrmala keskuse — Jomas iela — võlu. Tegu on jalakäijate tänavaga, mis on lastega jalutama minnes väga oluline. Täiskasvanud võivad eriti Jūras ielal nautida linna kordumatut arhitektuuri.
  • Lielupe by Semarah Hotels oli meie seltskonna jaoks suurepärane ööbimisvalik. Läksime koos kogu perega puhkama wellness-keskusesse, aga saime ka naisega eraldi olla — lapsed veetsid meeleldi aega põnevas lasteklubis, meie elukaaslasega saime samal ajal nautida kahekesi olemist.
  • Restoran Memories pakub võluvaid roogi. Kuna nii mina ise kui ka lapsed on suured magusasõbrad, jäi meile kõige eredamalt meelde Napoleoni kook.
  • Restoran Lielupe on samuti suurepärane koht nii perega einestamiseks kui veinisõpradele — avarad ruumid, läbimõeldud lastemenüü ja lastenurk. Eriti soovin esile tõsta sommeljeed, kes aitas meil valida välja mereandide juurde sobiva veini.
  • Grillbaar House of Light: see koht on tõeliselt vinge. Grillbaar on restoran kõigile — seltskondadele, peredele, paaridele. Mind võlus suur toiduvalik, suurepärane energia ja atmosfäär pühapäevasel brantšil, samuti sain inspiratsiooni paljudeks uuteks ideedeks, mida tahan proovida Tallinnas oma kohvikus.

Vaata galeriid: