Reformierakonna juht Kaja Kallas sõnas eile rahvusringhäälingule: "Vaadates kõike seda, mida ta peaministrina on korda saatnud, siis Jüri Ratas peaministrina müüks Eesti maha esimesel võimalusel, kui ta saaks jätkata peaministrina ja ma arvan, et see ei ole Eesti huvides."

Sotsiaalminister Tanel Kiik teatas seepeale sotsiaalmeedias, et tema hinnangul on Kallas esitanud Ratasele absurdse süüdistuse ning lisas, et selle eest tuleks tal esimesel võimalusel vabandada.

Ka Kersti Sarapuu teatas täna varahommikul saadetud pressiteate vahendusel, et Ratse "riigimehelikkus on eeskujuks kõigile".

"Kaja Kallase väljaütlemine peegeldab opositsioonis oleva Reformierakonna soovi vahendeid valimata võimu juurde tagasi pöörduda. See on aga järjekordne näide sellest, et Reformierakond tuleb valitsusvastutuse kandmisest võimalikult kaugel hoida," lisas Sarapuu.

Täna tetas Kallas, et on valmis Ratase käest vabandust paluma vaid sellisel juhul, kui Mart Järvik ei kätka maaeluministrina. Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid teatas seepeale sotsiaalmeedias, et Kallas "on närvid kaotanud": "Kuidas saab Mart Järviku isikust sõltuda Kallase täiesti ebaadekvaatne hinnang peaministri kohta."

Ka Ratas nõudis eile õhtul Kallaselt, et too vabandust paluks: "Täna süüdistab opositsiooniliider Kaja Kallas mind sisuliselt riigireetmise valmiduses. See on tõeliselt ränk isiklik rünnak, mis vajab selgeid tõendeid või avalikku vabandust."