Mõistagi oli põhiliseks teemaks maaeluminister Mart Järviku ümber keerlev skandaal. Tekkis arutelu, kas tõepoolest oli õige otsus luua komisjon, mis asjas selgusele aitaks jõuda. Opositsiooni esindajad mõistagi olid seda meelt, et Järvik peaks astuma kiiremas korras tagasi. Koalitsioon aga ei taha asjadest ette rutata.

Stuudios said sõna välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa), regionaalminister Jaak Aab (Keskerakond) ning riigikogu liikmed Siim Pohlak (EKRE), Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Urmas Kruuse (Reformierakond).

Debatti viisid läbi Johannes Tralla ja Andres Kuusk.

Üsna kiiresti, saatejuhi sõnul juba kaheksandal minutil viidi teema Järvikult Kaja Kallase eilsele väljaütlemisele, kus viimane ütles, et peaminister Jüri Ratas oleks valmis riigi maha müüma.

Aabi hinnangul läks Kallas selle väitega üle piiri. Ta viitas isegi TV3 telefoniküsitlusele, kus 88% vastanutest nõudis Kaja Kallaselt vabandust.

Kas oma hääle "Seitsmestes uudistes" andis ka Ossinovski, ei saa välistada, sest tema hinnangul pidanuks Kallas juba eile õhtul vabandama. "Tegemist oli inimlikult inetu ütlemisega ja poliitiliselt väga rumala käiguga," ütles Ossinovski.

Pohlak nimetas väidet ühiskonda lõhestavaks, mis viis teema EKRE portaali "Uued uudised" pealkirjadeni, kust saatejuht nimetas samuti mitte just vähem lõhestava pealkirja. "Kes teil neid pealkirju teeb," küsis ta.

Peagi mindi üle juba maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti küsimusele, et kas tema käitus õigesti. Opositsiooni saadikud ütlesid mõistagi, et Lemetti on käitunud igati õigesti. Pohlak ütles, et igal ministril on õigus oma meeskond moodustada.

Kavala lükkena tõi ta mängu seiga veel ajast, kui Kruuse oli minister ning samuti mõnel ametnikul minna lasi. "See oli valetamise, vassimise ja varguse pärast," selgitas Kruuse.

Saate lõpuosas ütles Pohlak, et EKRE puhul sai õppetunni igaüks ise. Näiteks Järvik oma väljaütlemise pärast peaministri suunas, aga ka nõuniku valimise osas.

Lõpusõnaks ütles ta, et kogu Eesti inimeste huvides on koalitsiooni jätkamine. "Opositsioon võiks hüsteeriaga tagasi tõmmata," ütles ta.

Aab kinnitas, et sisuline töö käib valitsuses iga päev ning Reinsalu kinnitas, et õppida on alati kõigest. "Seda suudab ka koalitsioon teha," ütles ta.

Kruuse ütles lõpusõnadeks, et tema loodab valitsuse vahetust. Ossinovski ütles, et praeguses seisus on ainsaks lahenduseks minister Järviku maha võtmine.