Saatejuht küsis Kallaselt, et kuidas teisiti kui reetmisena saab tõlgendada seda, kui rääkida Eesti mahamüümisest. "Kui me võtame näiteks Eesti Õigekeelsussõnaraamatu või Eesti seletava sõnaraamatu, siis seal "maha müünud" tähendab "oma veendumustest loobunud". Seal ei ole reetmise kohta mitte ühtegi sõna, mitte ühtegi vastet mahamüümisele ei ole reetmisega viidet," märkis Kallas. "See on see dramaatika, mida tema soovis sellele lisada. Aga, mida ma ütlesin sellega, on see, et Jüri Ratasel ei ole põhimõtteid. Et Jüri Ratas on oma põhimõtetest, oma väärtustest, oma lubadustest loobunud. Selleks, et olla selle valitsuse peaminister, ja täpselt nii see ju ka on," lisas Kallas.

Saatejuht soovis seepeale teada, kas selline väljaütlemine oli ehk siiski viga. "Esiteks mulle tundub, et need reageeringud on väga kahepalgelised, et kui vaadata kõiki neid väljaütlemisi, mida Jüri Ratase koalitsioonipartner on öelnud. Ja tõesti öelnud riigireetmise kohta, et Jüri Ratas on Kremli viigileht," viitas Kallas EKRE juhtidele. "Nädal aega pärast neid väljaütlemisi tegi Jüri Ratas nendega valitsuse." Kallas märkis, et ta ei mäleta ka, nagu oleks EKRE juhid oma väljaütlemise pärast Rataselt vabandust palunud.

"Aga kas te ei ole väsinud juba sellest, et me räägime ainult sellest, et kes mida ütles?" küsis Kallas, mille peale saatejuht vastas, et poliitiku tööriist on sõna ja sellepärast peab sellest ka rääkima.

"Minu meelest me peaksime rohkem rääkima sisust. Näiteks täna meil on Reformierakonna 25. aastapäev ja ma esinesin seal ka kõnega, et rääkida nendest teemadest, nendest väljakutsetest, mis meil ees seisavad," ütles Kallas. "Me vaatame - Lõuna-Eestis on suur torm, mis võtab mitmeks päevaks elektri, meie elutähtsad teenused on seotud elektriga, ja kui palju see meie elu halvab. Need on need mured, millega me tegelikult peaksime tegelema, mitte sellega, et kes mida ütles ja kes mille eest vabandama peaks," lisas ta.

Kaja Kallas ütles teisipäeval "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et Keskerakonna esimees Jüri Ratas on valmis peaministri koha säilitamise nimel "Eesti maha müüma", mis tõi kaasa Ratase ja keskerakondlaste suure pahameele, kelle hinnangul süüdistas Kallas Ratast riigireetmises.