“Uskumatu reaktsioon Helmedelt Kajale saabunud ähvardusele. Meesterahvad suudavad eetris sellist jama suust välja ajada, sisuliselt toetades seda suhtumist, et naisele võibki sitasti öelda või et — veelgi enam — on võimalik sellist asja iseendale teha selleks, et huviorbiidis püsida," kirjutas Toom sotsiaalmeedias.

"Eks igaüks vaatab enda tasemelt. Haige,” lisas Toom.

“Kajale — jõudu, ja oled tubli, et selle asja avalikustasid. Olen mitu korda ähvardusi saanud ja kustutanud, aga tundub, et selline reaktsioon teeb need värdjad julgemaks. Tuleb ikka politseisse pöörduda. Õige samm,” tunnustas Toom.

Ähvardaja tekst Kaja Kallasele: sa nässakas saad selle, mida väärid

Reformierakonna juht Kaja Kallas sai neljapäeval ähvardavad sõnumid, kus tema suunas pillutakse roppusi ja lubatakse ta hävitada. Juhtumit uurib politsei.

Muuhulgas kirjutati Kallasele, et Eesti ja kogu maailm on väga väike. "Sa nässakas saad selle, mille sa väärid, ja selle taga on 20-30 vangla mentaliteediga inimest. Sina hävitad õigusriiki, siis meie olema valmis sind varitsema ja hävitama koduõue ees."

Ähvardused mõistis teiste seas teravalt hukka ka peaminister Jüri Ratas, kes ütles, et Kallasele tehtud räige ähvardus on säärane, mis paneb tõsise löögi alla meie inimeste turvatunde.

Kui Ratas mõistis opositsiooniliidri Kallase suunas läkitatud ähvarduskirja hukka, arvasid isa-poeg Helmed, et tapmisähvardus oli kõigest Kallase-poolne poliittehnoloogiline võte, hajutamaks tähelepanu nädala algul laia kajastust leidnud väljaütlemise suhtes.