“Ma tutvun aruandega ja kommenteerin siis,” sõnas keskerakondlasest peaminister Jüri Ratas. Küsimusele, kuidas peaminister reageeriks üleüldiselt olukorrale, kui tema valitsuse minister valetab, vastas Ratas täpselt samamoodi. Ta ei soovinud ühelegi teisele küsimusele vastata, palus vaid need meilile saata, aga täna vastuseid saata ei lubanud.

Ka keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik jäi vastuses äärmiselt pinnapealseks. “Viibin täna Kopenhaagenis OECD tervisefoorumil ning pole jõudnud viimaste uudiste ega riigisekretäri juhtimisel koostatud aruandega tutvuda. Peaminister ja teised koalitsiooni osapooled töötavad komisjoni aruande kindlasti esimesel võimalusel läbi ning kujundavad seejärel seisukoha minister Mart Järviku osas,” seisis Kiige poolt läkitatud sõnumis.

Isamaalasest justiitsminister Raivo Aeg oli jõudnud aruandega põgusalt tutvuda, aga ajakirjaniku väite peale, et aruanne kinnitab minister Järviku valetamist vähemalt paaril korral, nentis Aeg: “See on väga halb, kui sealt nii selgub.” Konkreetset seisukohta Järviku sobivuses ministriametisse Aeg ei väljendanud.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtladvikut pole õnnestunud õhtul telefonitsi tabada. EKRE liige Moonika Helme, kes tihti ühismeedias erinevaid uudiseid ning enda mõtteid jagab, pole samuti Järviku aruannet kella kuuese seisuga kommenteerinud. Küll aga jagas ta 2017. aasta artiklit Arsenali tehasest, mis müüdi erikontrolli hinnangul reformierakondlase Rain Rosimannusega seotud firmale liiga odavalt.

Huvitaval kombel vaikivad lisaks koalitsioonile ka opositsioonipoliitikud. Facebookis, mida poliitikud kasutavad pigem tihti kommentaaride edastamiseks, on õhtul kella kuueks sõna võtnud opositsioonist avalikult vaid sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar ning Reformierakonna juht Kaja Kallas, kes märkis, et raport räägib sama juttu, mida opositsiooni umbusaldusavaldus Järviku osas. “Härrased ja prouased koalitsioonist, mis teil veel vaja on otsustamaks, et minister ei sobi ametisse? Kaua võib?” esitas Kallas postituse lõpus kaks küsimust.

Indrek Saar tegi aga ettepaneku Rattale minna kahe avaldusega Kadriorgu. Saar viitas sellele, et Ratas võiks riigimehelikult Mart Järvikul ja Mart Helmel paluda ministrikohad vabastada. "Eesti saaks koheselt valitsuse, kus oleks kaks Marti vähem ja mis oleks ühtlasi ka mõnevõrra usaldusväärsem ja vähem valetav valitsus. Tõsi, leida tuleks uued ministrid, aga selles valitsuses üle igasuguse talutavuse piiri tõusnud ebapädevuse, korruptsiooni- ja julgeolekuriski vohamine saaks ehk mõneks ajaks leevendust."