"See kõik, mis juhtus, on paljude asjade kompleks ja keerulisem, kui esmapilgul välja paistab, aga selles kontekstis tuleb öelda, et Aheri otsus oli õige."

Ta toonitas, et otsuse langetas abivallavanem ainuisikuliselt ning kedagi survestatud või eesliinile suunatud ei ole. "Usun ja loodan siiralt, et see lahendus aitab edaspidi maandada Haabneeme kooli ümber tekkinud pingeid," lausus ta.

Georg Aher teatas täna oma tagasiastumisest. Põhjuseks usutavasti nädala algusest saadik Haabneeme kooli ümber toimunud tõmblused: esmalt lõpetati leping koolijuhiga, sest üks alglassiõpetaja olevat laste suhtes vägivaldne olnud, seejärel tööleping direktrissiga taastati. Georg Aher pole oma tagasiastumist senini kommenteerinud.

Praegu ei paista kusagilt, et vallavanem Randjärve lootus pingete lahtumisest täituda võiks. "Kokkulepped temaga ei pea ja niimoodi on raske usalduslikku õhkkonda taastada. Olen pettunud selles, mida viimastel päevadel näinud olen," ütles Haabneeme kooli hoolekogu juht Antoon van Rens täna õhtul Delfile. Juhtunu eest vastutama peaks vallavalitsus tervikuna, märkis Rens.