President Kaljulaidi sõnul oli paavstil hästi meeles nende mullune kohtumine Tallinnas. „Nii nagu toona, oli ka täna paavsti jaoks oluline tingimusteta hoolivus, kus ei ole kohta vihkamisele, rassismile ja misogüüniale. Aga arutasime ka palju praktilisematel teemadel, nagu arengud Ukrainas, kliimakatastroofiga võitlemine ning multilateralismi olukord ja Eesti kavatsused ÜRO Julgeolekunõukogus,“ sõnas president Kaljulaid pärast kohtumist.

Lisaks andis riigipea paavst Franciscusele üle Eesti Rooma-Katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdani tervitused ning vesteldi ka stalinistlikes repressioonides hukkunud Eesti Katoliku piiskopi Eduard Profittlichi käimasolevast õndsakskuulutamise protsessist.

Vabariigi President kinkis Tema Pühadusele Anna-Maria Vaino klaasskulptuuri „Hoiab“. Pärast kohtumist paavst Franciscusega kohtus riigipea ka Vatikani välisministri peapiiskop Paul Gallagheriga, kellega arutati maailmas käimasolevaid konflikte ja rahvusvahelisi suhteid ning Eesti plaane ÜRO julgeolekunõukogus, aga ka võimalusi teha koostööd Aafrika suunal.

Täna sõidab president Kaljulaid Vatikanist töövisiidile Torinosse kus riigipea avab Musei Reali palees Konrad Mägi maalide näituse. Plaanitud on ka kohtumine Torino linnapea Chiara Appendinoga ja loeng Torino Tehnikaülikoolis, kus president Kaljulaid räägib digivapustustusest ja tulevikutööst