Aller on EKRE kandidaat, kuid pole veel peaminister Jüri Ratasega kohtunud. 46-aastane Aller on lõpetanud Eesti maaülikooli agronoomina ning ta töötab Ida-Virumaa talupidajate liidus.

2017. aastal valimisliidus Jõhvi Eest valla volikokku kandideerides selgitas ta, et soovis kaasa aidata investeeringute võimaldamisele Jõhvi valla küladele ja kogukondadele. "Huvitegevuse toetamine peab saama vallas võrdselt koheldud. Jõhvi valla lapsed on võrdset kohtlemist väärt. Tuleb luua soodsad tingimused Jõhvi laste ja noorte aktiivse kehalise tegevuseks arendamiseks. Samuti tuleb soodustada eakate kooskäimisi," seisis ta tollases valimissõnumis.

Arvo Aller on EKRE liige aastast 2002, kui erakond kandis Rahvaliidu nime.

„Arvo Aller on oma valdkonna väga hea asjatundja ja tugeva selgroogainimene,“ ütles Helme „Samuti on Aller aktiivse inimesena Ida-Virumaal tegutsenud eestluse hoidjana. Kindlasti toob ta valitsusse juurde ka regionaalpoliitilist mõõdet.“

Arvo Aller on Ida-Virumaa Talupidajate Liidu tegevjuht, Jõhvi vallavolikogu liige ja maaelukomisjoni aseesimees. Aller kuulub Eesti Maaelu Nõuandeteenistuse juhatusse, Eesti Noortalunike ridadesse ja Eesti konsulentide ühingusse.

Aastatel 2008-2018 oli ta konsulentide kutsekomisjoni liige, sellest viimased kuus aastat esimees. Ta omab taimekasvatuskonsulendi, maaettevõtluse ja finantsmajanduse konsulendi kvalifikatsiooni.

Ta on abielus ja üles kasvatanud kaks last.