Taavi Rõivas märkis Mart Helmele küsimust esitades, et Helme läheb igale küsimusele vastates üha närvilisemaks ja sellise närvikavaga inimese viibimine valitsuse julgeolekukomisjonis võimalike kriiside korral tekitab Rõivasele muret.

Helme ütles aga vastuseks, et see ei ole mitte närvikavast, vaid kirest. "Ja see on ka nooruspõlves ka väga hästi välja löönud, kui olen olnud väga tubli kakleja ja paljudele inimestele peksa andnud. Ärge minu närvikavas kõhelge ja kahelge, see on tugev," ütles Helme.

Helme väljaütlemine pakkus kõvasti nalja ka rahvastikuminister Riina Solmanile, kes on hiljuti meedia tähelepanu pälvinud ka perevägivalda normaliseeriva avaldusega, kui väitis, et iga füüsiliseks kasvada võiv kokkupõrge pole veel perevägivald. Hiljem on ta väljaütlemist selgitanud ja vabandanud.

Solman: olin telefonis

Solman teatas Delfile, et tema reageerimise ja varasema väljaöeldu kokkuliitmine on "meelevaldsete seoste loomise soov", mis kõneleb süvenemisest ja süvenematusest.

"Kõigepealt: ma ei ole teinud kusagil ega kunagi perevägivalda normaliseerivat avaldust, see on ebaõige faktiväite esitamine ja laim. Tänase uudise sisu on aga ebakohaste väärtushinnangute andmine toimunule. Videost näeb, kuidas ma vastan telefonis sõnumitele. Kuidas saab sellest aga vägivaldse mineviku üle nalja tundmine, jäägu ajakirjaniku südametunnistusele. Kes jälgib klippi tähelepanelikult, näeb ja kuuleb taustal teisigi naeratavaid inimesi. Ajakirjaniku mõttekäiku järgides normaliseerivad nad sellega vägivaldset minevikku. Miks me ei leia seda uudise pealkirjast?" teatas Solman.