Tallinna lauluväljakul enam kui kuu aja jooksul toimuva festivali jaoks on seatud üles sadu valgusinstallatsioone, mis on valmistatud ligi 2 kilomeetri pikkusest maalitud siidkangast ja 10 000 LED-pirnist. Teiste seas on kohal 40-meetrine draakon, siidist pandad, Aafrika loomade kuningriik, maagiline hirvemets, veealune maailm ja palju muud muinasjutulist. Lisaks temaatilistele skulptuuridele toimuvad festivalil Hiina näitlejate etteasted, avatud on jõuluturg ja Aasia toidu ala.

Festivali korraldaja Eestis, Event Masters OÜ partner Jaanus Jegorov lausus, et säärase festivali korraldamine on pakkunud parajat väljakutset: “Valgusinstallatsioonide materjalid saabusid Tallinnasse otse New Yorgist ja Hiinast suurte merekonteineritega, panime need kokku siinsamas lauluväljakul ning selleks kaasasime Hiina oskustöölisi. Seljataga on mitu kibekiiret kuud, kuid tänaseks oleme maagilise valgusfestivali täies mahus püsti saanud ja loodame, et see võimas sündmus toob pimedal ajal külastajatele valgus- ja jõulurõõmu,” ütles Jegorov.

Hiina laternafestivali juured ulatuvad enam kui 2000 aasta tagusesse Han dünastia aega. Aja jooksul hakati laternatest looma huvitava disainiga värvilisi objekte ja sellised festivalid said populaarseks ka teistes riikides. Valguslaternad on Hiinas lootusesümboliks ja traditsiooniliselt on laternafestival seotud Hiina uusaastapidustustega.

Suurim Aasia laternafestival toimub esmakordselt Eestis, Tallinna lauluväljakul 6.12.2019-12.01.2020. Festival on külastajatele avatud reedest pühapäevani õhtusel ajal ning ka jõulupühadel (v.a. 24.12) — uuri lähemalt festivali kodulehelt — SIIT!

Vaata suurt galeriid laternafestivali avamisest: