Siit leiad nimekirja, mis riikides ringi reisides sul kõige vähem raha kulub. Enamikku neist riikidest on võimalik ka küllalt soodsalt lennupileteid saada, aga olgem ausad, lennupiletite kulu võib olla pigem ka suurem, palju rohkem mõjutab rahakotti see, millised on hinnad sihtkohas.

Noolega paremale liikudes saad teada, mis on 9 kõige odavamat riiki, mida külastada aastal 2020. Loe ja vali oma reis välja!


Kuigi viimasel ajal on Tais hinnad kasvanud, leiab sealt siiski väga odavaid hotelle. Ka toidu hinnad on väga soodsad.

Sagimist täis Bangkokil on väga palju pakkuda. Linnas on palju tasuta üritusi ja tegevusi. Lisaks saab toidukauplustest väga mõistliku hinna eest erinevaid snäkke, toite ja õlut.

Kui puhkus linnas pole sinu jaoks, leiab Tais väga odavaid villasid, mis asuvad linnast väljas. Ka omapäraseid suvemajasid ja puhkekeskusi leidub Tais igal pool.

Majutus:

Ühiselamutoa voodikoha või külalistemaja eraldi toa eest tuleb Tais maksta 7-18 eurot. Hotellitoa saab kätte juba 24-45 euroga, kuid mõnes luksuslikumas hotellis tuleb juba üle 60 euro maksta.

Toit:

Tänavalettidelt leiab erinevaid snäkke 1-3 euro eest. Söögikohtades tuleb eine ja joogi eest maksta kuni 9 eurot. Restoranides jääb hind vahemikku 30-75 eurot.


Tšehhi on väga populaarne sihtkoht Euroopas. Suvel ja talvel valitakse aina enam oma reisisihtkohaks Prahat. Eriti maagiline on see linn jõulude ajal koos oma tulukeste ja müügilettidega.

Tšehhi on Euroopas üks odavamaid riike, mida külastada. Vaata ka Prahast kaugemale, et saada osa unikaalsest ajaloost.

Majutus:

Hostelites maksab üks voodikoht alates 14 eurot. Hotellitoa hinnad on 60 ja 80 euro vahel. Kui otsustad äärelinnas ööbida, on mõistlik otsida endale mõni AirBnB korter. Odavaimad korterid jäävad seal 35 eurot/öö kanti.

Toit:

Lõunasöögi saab kätte 2-3 euro eest. Õhtusöögi eest kahele tuleb maksta umbes 27-40 eurot. Kohalikus baaris saab õlle kätte umbes 2 euroga.


Varem oli riik veel odavam, kuid populaarsuse kasvamisega tõusid ka hinnad. Peale riigi majanduskriisi hinnad aga jälle langesid. Praegu on kõige õigem aeg Argentiinat külastada.

Hotellide ja lennupiletite hinnad on taskukohased, kuid siiski mitte kõige odavamad. Riigis olles aga raha pärast väga muretsema ei pea, kuna toidu, joogi, transpordi hinnad on võrdlemisi madalad.

Majutus:

Eraldi toad jagatud vannitoaga maksavad kuni 10 eurot. Täiesti privaatse toa saab kätte 12-22 euroga.

Toit:

Tänaval tuleb snäkkide eest maksta enamasti alla 1 euro. Kohvikutes saab süüa ja juua umbes 3 euro eest. Restoranides tuleb toidukorra eest välja käia vähemalt 8 eurot.


Viimase viie aastaga on Egiptuses hinnad märgatavalt langenud. Jätkuvalt on kallis püramiidide külastamine, kuid muu reisimine, majutus ja toidud on hea hinnaga kõikidele reisijatele.

Populaarsed sihtkohad on Kairo, Luxor ja Aleksandria. Egiptust teatakse kui vanimat reisisihtkohta maailmas. Seega on seal palju avastada. Kui linnadest välja lähed, võid leida palju üllatusi.

Majutus:

Voodikoha eest tuleb maksta umbes 3-5 eurot. Eraldi toa eest tuleb maksta 5-14 eurot ja luksuslikuma toa eest 15-20 eurot.

Toit:

Tänaval saab toidu kätte alla euroga. Kuulus Egiptuse pitsa maksab umbes 4 eurot. Söögikohtades tuleb maksta 6-12 eurot. Õlle hind oleneb kohast ja jääb 2-5 euro vahemikku.


India on mitmekülgne ja põneva ajalooga riik, kus turismi osakaal on viimaste aastatega kiiresti kasvanud. Hinnad on jätkuvalt madalad. Riik muutub külaliste jaoks ka üha turvalisemaks.

Populaarsemateks sihtkohtadeks on Taj Mahal, mis asub Agras ja Delhi. Kindlasti tuleks käia ka Gangese jõe kaldal asuvas Varanasis.

Majutus:

Normaalse ööbimiskoha leiad 5-10 euro eest. Kui oled nõus öö eest maksma 15-20 eurot, saad aga juba privaatse vannitoa, õhukonditsioneeri ja televiisoriga toa.

Toit:

Tänavatoitu saad sentide eest, aga ka restoranides läheb ühe inimese toidu peale harva rohkem kui 5 eurot.


Juba internetis leiduvad pildid reedavad, kui ilusa riigiga tegemist on. Väga huvitava kogemuse võib saada mõne rändpere juures ööbides. Lisaks saad rännata mööda iidset Siiditeed.

Majutus:

Suuremates linnades leiab endale ööbimiskoha alla 6 euro eest. Mõne perekonnaga ühes jurtas ööbimine maksab aga 9-13 eurot. Tihti kuulub viimase hinna sisse ka õhtusöök. Eraldi tubade eest tuleb maksta 10-16 eurot.

Toit:

Kohvikutes tuleb söögikorra eest maksta umbes 4 eurot. Muudes söögikohtades on eine kahele 13 euro kandis. Õlle saab kätte 1 euroga.


Indoneesia võidab oma riisipõldude, randade ja elegantsete ümbruskondadega kiirelt sinu südame. Viimaste aastate jooksul on Indoneesia kõige populaarsemaks sihtkohaks kujunenud Bali. Lisaks Balile on Indoneesias veel jalustrabavate vaadetega Diengi Plateau mäed, mis asuvad Komodo rahvuspargis.

Majutus:

Voodikoha eest tuleb maksta umbes 5-7 eurot. Eraldi toa keskmine hind on 13 eurot.

Toit:

Tänavatoidu ja õlle hind jääb alla 2 euro. Söögikohtades jäävad hinnad 4-12 euro vahele.


Albaania on täis losse ja imeilusaid randu. Tihti jääb ta reisisihtkohana tahaplaanile, kuid tegelikult on seal väga odavad hinnad ja palju vaatamist. Külasta erinevaid huvitavaid majasid Beratis või lõõgastu vaiksel Himare rannal.

Majutus:

Hostelite hind jääb 4 euro kanti. Hotellitoa saab kätte 7 euroga.

Toit:

Kerged eined ja snäkid maksavad alla ühe euro. Söögikohtades algavad hinnad 3 eurost. Õlle võib kätte saada 50 sendiga.


Tuleval aastal on Malaisia suurepäraseks sihtkohaks. Hinnad on seal alati madalad. Populaarseim sihtkoht on Kuala Lumpur. Avastada on ka palju väiksemaid linnu ja randu.

Majutus:

Hosteli voodikohad on kuskil 8 eurot. Hotellitoa hind oleneb asukohast, kuid enamasti üle 33 euro pole.

Toit:

Tänavatel maksvad snäkid ja muud kergemad eined enamasti 1 euro. Söögikohas algavad hinnad kahele 13 eurost. Õlu maksab kuni 5 eurot.