Viimane laste ja ema elu viinud tuletragöödia juhtus 2015. aasta alguses. Lääne-Virumaal Laekvere vallas Rohu külas 2015. aasta 2. jaanuaril elektrita majas küünlaleegist puhkenud tulekahjus ema koos kahe väikse lapsega. Vanimal lapsel käskis tuld kustutama jäänud ema majast välja joosta. Majast leiti kolm hukkunut: 33-aastane Dyana, 5-aastane Kert-Paul ning peagi 2-aastaseks saav Keio. Majast pääses 9-aastane poiss.

Haapsalu lastekodupõleng 2011. aastal on Eesti taasiseseisvusaja ohvriterohkeim tulekahju, kus ohvriteks lapsed. 2011. aasta Haapsalu lastekodupõleng oli Haapsalu lastekodus (Kastani tänav 9) 20. veebruaril toimunud tulekahju, milles hukkus vingumürgituse tagajärjel kolm tüdrukut, viis 7–16-aastast poissi ja kaks 20–21-aastast hooldusalust. Haapsalu äärelinnas paikneva asutuse kasvandikud on raske või sügava puudega noored inimesed.

Varasemad ohvriterohkemad tuleõnnetused juhtusid 1990. aastatel.

Pärnumaal Halinga hooldekodus põles ööl vastu 9. aprilli 1997 surnuks kaheksa vana ja piiratud liikumisvõimega naist, 14 hooldekodu inimest sai vigastada.

Kõige vanem kaheksast hukkunud liikumispuudega naisest oli 90-aastane, veel hukkusid 86-, 83-, 82-, 76-, 73- ja kaks 69-aastast naist. Üks naine suri põletushaavadesse, teised aga vingumürgitusse. Kõik hukkunud olid ratastoolihaiged. Hooldekodus oli tulekahju ajal 23 vanurit.

Ohvriterohke tuleõnnetus oli Eestis ka 1996. aasta 9. veebruari öösel, kui Tallinna psühhiaatriahaigla ühes ravihoones põles surnuks kaheksa haigla patsienti, kõik eakad mehed. Toona sai põlengus veel viga seitse ravialust.

Jaga
Kommentaarid