Päästeameti ennetusosakonna ekspert Sandra Tammiksaar rõhutas, et elektri- ja tuletööd tuleks jätta spetsialistidele. Näiteks küttekollete ja ahjude ehitamine ning gaasiseadmete ja elektrisüsteemide paigaldamine.

"Ka igasugused tuletööd jäta spetsialistidele, sealhulgas keevitus- ja lõiketööd, bituumenkatte paigaldamine jms. Tuletööde käigus tekib sädemeid, mis võivad süüdata ümbritsevat põlevmaterjali, tekitades sellega reaalse tuleohu. Seega tuleb põlevmaterjali hoida ohutus kauguses ja käeulatuses peavad olema ka esmased tulekustutusvahendid. Tuletöödest lennanud säde võib tulekahju põhjustada ka mitu tundi pärast tööde lõpetamist, seega tuleks tööde tegemisel kohal mõnda aega silma peal hoida," selgitas Tammiksaar.

Lisaks tõi Tammiksaar välja ohutusreeglid, mida veel meeles pidada ja järgida:

  • Kui kasutad pikendusjuhtmed, siis tuleb olla kindel, et neid ei koormaks üle erinevate seadmetega. Samuti peavad olema juhtmed terved ja ühendused korras.
  • Erinevad elektriseadmed peavad olema korras.
  • Erinevad objektidel kasutatavad valgustid (lambid) lähevad kuumaks ning tuleb järgida, et need ei oleks põlevmaterjalide vastas, sest vastasel juhul tekib tulekahju oht.
  • Kui soojendad ruume elektriradiaatorite või soojapuhuritega, siis veendu, et need oleksid töökorras. Samuti tuleb järgida, et need ei oleks kaetud põlevmaterjaliga, sest ülekuumenemisel või tekkida tulekahju. Kui sul on kasutusel ajutine küttekolle, siis ka selle kasutamisel järgi tuleohutusnõuded. Ohutuskujad on olulised, põlevmaterjal ei tohi kolde ees olla.
  • Kui elektrisüsteem ei ole lõpuni valmis, veendu ikkagi selle ohutuses ja selgita seda ka oma teistele pereliikmetele.


Tammiksaar rõhutas ka töökorras suitsuanduri vajalikkust majapidamisest, sest andur annab tulekahjust märku ja päästab nii õnnetusest. "Suitsuander pane lakke kohe, see ei tohi olla viimane "sisustuselement", mille paika paned," ütles ta.
Vingugaasiandur peab olema kodudes, kus on gaasiseade ning soovituslik kodudes, kus on ahi või kamin.