Nimed leiti tunnelitele ja viaduktile konkursi ja rahvahääletuse teel.

Viadukti nime variantidest olid rahvahääletusel populaarseimad Rocca al Mare viadukt (265 häält), Haabersti küür (197 häält) ja Õismäe viadukt (88 häält). Ehitajate tee alt mineva jalakäijate tunneli tulemuseks oli Loomaaia tunnel (311 häält), Rebaseuru tunnel (183 häält) ja Ilvese tunnel (50 häält). Paldiski maantee tunneli tulemused olid vastavalt Suurhalli tunnel (294 häält), Karukoopa tunnel (236 häält) ja Sebra tunnel (59 häält).

"Soovisime nimekonkurssi korraldades kaasata kohalikke elanikke ning linnaosas tegutsevaid ettevõtteid eesmärgiga tugevdada kogukonna tunnet ja jõuda nimedeni, mida hakatakse laialdaselt kasutama," ütles Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi Rocca al Mare Keskuses toimunud pidulikul sündmusel.

Eesti esimesel foorjuhitaval ringristmikul valminud 277 meetri pikkuse ja viie meetri kõrguse viadukti nime ettepanekuid said kõik tallinlased esitada esimese oktoobrini paberkandjal Rocca al Mare keskuses ja Haabersti linnaosavalitsuses ning selleks loodud veebileheküljel.

Samuti oli võimalik soovitada nimesid ristmiku jalakäijate tunnelitele. Kokku esitati nimekonkursile üle 700 pakkumise. Pakuti nimesid, mis on ajalooliselt Haabersti ja Õismäega seotud ning samas peeti silmas ka linnaosas asuvaid erinevaid asutusi ja ettevõtteid.

Nimevariantide seast valis Tallinna nimekomisjon välja parimad ja nende variantide vahel korraldati novembris rahvahääletus, mille tulemused avalati 13. detsembril Rocca al Mare keskuses toimunud pidulikul üritusel, kus said auhinnatud parimad nimepakkujad.

Konkursi peaauhinnaks oli silla nime autorile Rocca al Mare Keskuse kinkekaart väärtuses 1000 eurot. Mõlema tunneli nime autorid said Saku Suurhalli poolt auhinnaks 5 kontserdipääset kahele 2020. aasta jooksul vabalt valitud avaliku piletimüügiga üritusele väärtuses 350 eurot. Täiendavalt auhinnati finaliste Vabaõhumuuseumi ja Tallinna Loomaaia piletitega.

Põhjaliku ümberehituse läbinud Haabersti ringina tuntud Paldiski maantee, Rannamõisa tee ja Ehitajate tee ringristmiku ehitustööd läksid maksma 20,2 miljonit eurot. Tööde maht hõlmas teelõikude uuendamist ja ehitamist kokku 2,92 kilomeetri ulatuses, viadukti ehitust, jalg- ja jalgrattateede ümberehitus 1,70 kilomeetri ulatuses ning uute jalg- ja jalgrattateede ehitus 2,3 kilomeetri ulatuses.

Kohalike äride jaoks on Haabersti ristmiku rekonstrueerimine Rocca al Mare keskuse juhi Linda Eichleri sõnul olnud suur asi.

"Kuigi ehitustööd tegid klientidele lähedal asuvatesse ettevõtetesse pääsemise esialgu keeruliseks, siis valminud lahendus on kindlasti tänuväärt ja lihtsustab inimeste ligipääsu. Soovime alati olla heaks partneriks nii linnale kui kõigile siinkandi elanikele, et meid ümbritsev linnaruum muutuks paremaks," ütles Eichler.