Helme tuletas saates meelde Vladimir Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister. "Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ning harimatust inimesest on saanud valitsuse liige," teatas ta.

Saatekülaline Urmas Reitelmann torkas vahele, et sots Marin on rajult vasakpoolne ja üliradikaalne sotsialist. Martin Helme lisas ka, et kui Marin sai peaministriks, pöördus viimane erakonnakaaslaste poole ja ütles - seltsimehed. "Inimene ei teeskle," hindas Martin Helme.

Mart Helme hakkas rääkima, kuidas Soome kodusõja aegu 1918. aastal sõdisid punased valgetega. "Nüüd me siis tegelikult mingil määral võime näha, kuidas toimub punaste ajalooline kättemaks valgetele. Punased, kes tahtsid juba siis Soome riiki likvideerida, on nüüd saanud võimule ja üritavad meeleheitlikult Soome riiki likvideerida, teha Soomest mingit sorti europrovintsi, mis kannab küll nime võib-olla territooriumina Suomi või Finland, aga mis tegelikult lohiseb täielikult selle nii-öelda fukuyama'liku ajaloo lõpu ideoloogilise filosoofia sabas," ütles Mart Helme.

Soome Eduskunta kiitis sel nädalal sotsiaaldemokraat Marini peaministriametisse asumise heaks. Spiiker Matti Vanhaneni sõnul oli Marini peaministriks valimise poolt 99 ja vastu 70 Eduskunta liiget.

1985. aasta novembris sündinud Marinist sai Soome kõigi aegade noorim peaminister ja kogu maailma noorim praegu ametis olev peaminister. Soome uues valitsuses on 12 naisministrit ja seitse meesministrit.

Ratas: ootan valitsuse liikmetelt sisukat koostööd Soome ametikaaslastega

Peaminister Jüri Ratas andis nädala sees teada, et õnnitles Marinit ametisse astumise puhul ning kutsus teda Eestit külastama.

Täna õhtul vastukajaks Helme öeldule kirjutas Ratas Facebookis üldsõnaliselt, et Soome on meie lähedane sõber ja liitlane, kellega on kõik Eesti Vabariigi valitsused teinud head ning tihedat koostööd. "Seda ei ole mõjutanud see, millised demokraatlikud erakonnad parasjagu kummagi riigi koalitsiooni kuuluvad või seda juhivad. Minul isiklikult oli väga hea koostöö nii kahe eelmise Soome peaministriga kui juba ka igati positiivsed esimesed kontaktid nende uue valitsusjuhiga," märkis ta.

"Viimati arutasin Sanna Mariniga meie ühiseid huve Euroopa Liidus ning Põhjala ja Baltikumi tihedamat ühist tegutsemist selle nädala neljapäeval Euroopa Ülemkogu eel. Ootan kõigilt Eesti valitsuse liikmetelt sisukat ja austavat koostööd meie Soome ametikaaslastega."