Tänane Eesti Päevaleht kirjutas uuringust, mille järgi näeksid Tallinna elanikud kõige sobivama linnapeana Mihhail Kõlvartit (KE, 48%), talle järgnesid Raimond Kaljulaid (SDE. 22%) ja Kristen Michal (REF, 8%).

Michal sõnas uuringutulemusi kommenteerides Delfile, et enne valimisi proovitakse alati ligikaudseid tulemusi ennustada tulemusi, kuid lisas, et küsitluse metoodiline viga on ilmne. "Tallinnas on valimised kaheksas linnaosas, linnapead ei valita, igas neist valitakse parimaid. Kõikide meie kandidaatide populaarsuse saab liita summaks, tulemuse saab meeskond koos," rääkis ta.

Ta lisas, et uuring ei arvesta erakondlikku konteksti ja dünaamikat. "Kõlvarti valijad ei saa olla rahul erakonna olekuga EKRE jalamatiks ning Kaljulaiu sotsid on valijatele tegelikult nõrk ja arusaamatu partei. Võin saladust reetmata öelda, et nagu 2017 ja 2019, nii ka 2021, kui valijad valima tulevad, siis need kes toetavad maailmavaateliselt Kallast, Michalit, Ligi, Pentus-Rosimannust, Paeti või esimest korda kohalikel valimistel kandideerivaid Šmiguni või Sutti, saavad nad oma esindaja valida meie nimekirjast, mitte mujalt.," rääkis Michal.

Hommikul kirjutas Michal ühismeedias, et seda, kui palju selline uuring täpselt väärt on, näitavad valimised: "Enne Riigikogu ennustati samamoodi Keskerakonna ja Jüri Ratase suurt võitu. Ning seda kuidas me puusse panime rääkis iga endast lugupidav kommentaator. Läks pisut teisiti, Kaja Kallas võttis üle kahe korra rohkem hääli kui Jüri. Ning Reform, mitte Kesk võitis valimised."

Ent kuidas plaanivad Michal ja Reformierakond valijate poolehoiu pealinnas võita? "Sisust rääkides ja tehes positiivne programmi," kõlas Michali vastus lühidalt.

Põhiliste märksõnadena tõi ta esile kvaliteetse eestikeelse hariduse lasteaiast alates, teenusmajade rajamise pensionäridele (see on juba alanud - toim), valveperearstiteenuse loomise, Tallinna transpordi- ja liiklusprobleemide lahendamise ning Tallinna segregeerumisega võitlemise.

Reformierakonna pressiesindaja Kajar Kase sõnas, et midagi ootuspäratut nendes tulemusest ei ole. "Üks põhjuseid, miks me kandidaadi ja tema meeskonna nii vara paika panime, ongi see, et nad saaks valimistulemuse nimel koos tööd teha," lisas ta.

Ülemöödunud nädalal valis Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogul oma uueks juhiks Michali. Ühtlasi tähendab see, et järgmistel kohalikel valimistel kandideerib ta linnapeaks.