Armastusesaali jututuba ei nõua autentimist ja seal võib suhelda igaüks. Võimatu on kindlaks teha, kellega sa päriselt vestled ja kui vana ta on. Ka Helme ütles, et enda arvates ajas ta nilbet juttu täiskasvanule.

Delfi TV eksperiment ilmestab, kuidas võib vestlus alaealisega Armastusesaalis kiirelt lubamatu pöörde võtta. Reporter esitles end jututoas 13-aastase tüdrukuna - kasutajanimega kiisuke07 - ning sai üsna pea seksuaalse alatooniga küllakutse. Kutsujat ei mõjutanud meeldetuletus, et ta räägib lapseealisega. Samuti ei heidutanud vestluspartneri noor iga teisi kasutajaid - vaid üks hakkas moraali lugema, et nii väike tüdruk ei peaks jututoas olema.

Enne Armastusesaali pääsemist tuleb klõpsata, kas nõustud jututoa korraga või mitte. Seal on öeldud, et jututoas on keelatud seksi ostmine, müümine ja vahendamine ning isiklike andmete jagamine. Üldiselt aga karmid piirangud puuduvad - kõigile kehtib sõnavabadus.

Reeglid, mida internetis silmas pidada
  • Nii nagu tänaval, ei tasu ka sotsiaalmeedias jääda võõraste inimestega suhtlema ning kindlasti ei tohiks edastada endast võõrastele pilte ja videoid.
  • Vanemad peaksid lapse tegevuste vastu huvi tundma ning neil peaks olema ülevaade, milliseid lehti ja foorumeid laps külastab ja kellega suhtleb.
  • Kui laps või lapsevanem märkab internetis ükskõik millist kahtlast tegevust, vestlust või kahtlasi pildi- ja videomaterjale, tuleks sellest kohe politseile teada anda.
  • Häirivat vestlust või materjali nähes ei ole mõistlik sõnasõtta asuda, vaid tuleb salvestada vestlus ja edastada see politseile, kes saab infost lähtuvalt edasi tegutseda.