Pidustused algasid talveturuga, kus müüdi käsitöötooteid, riide- ja toidukraami ning palju muud. Otepää Naisselts pakkus kõigile kuuma suppi, toimus laadaloterii. Teistkordselt viidi läbi Kuumade Jookide Festivali. Oma esinemistega rõõmustasid rahvast mitmed lauluansamblid, koorid ja tantsijad.

Pärastlõunal saabusid Otepääle igat sorti jõuluvanad – politsei, pääste, kinnisvarajõuluvana ja palju muidki. Otepääl peeti iga-aastane häälekas koosolek, kus jõuluvanad lugesid üles mööduva aasta plussid ja miinuseid. Koosoleku protokoll anti üle vallavolikogu esimehele ja vallavanemale palvega see ära trükkida vallalehes Otepää Teataja.

Talvepealinna tiitli andis Otepää vallavolikogu esimehele Jaanus Barkalale ja vallavanemale Kaido Tambergile üle Tallinna Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. Otepää rahvast tervitasid kevadpealinna Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, suvepealinna Pärnu abilinnapea Varje Tipp ja sügispealinna Narva linnasekretäri kt Üllar Kaljuste. Hiljem avasid kõikide teemapealinnade esindajad LED-tuledega Linnamäe nõlval asuva Otepää nimesildi.

Talvepealinna pidustused korraldas Otepää Kultuurikeskused koostöös Otepää Naisseltsi ja jõuluvanadega ning Otepää küladega. Toetas Otepää vallavalitsus.

Otepää sai talvepealinna tiitli