Valmista pühadelaualt järele jäänud toidust uus roog
Ärge laske hoole ja armastusega pühadelauale tehtud toidul raisku minna ja prügikasti sattuda! Loovust kasutades saate mitte ainult oma keskkonnajalajälge vähendada, vaid ka raha säästa.
Munaga praetud riis
Kui teil on peolaualt järel riisi, siis praadige see munaga ja lisage liha- või kalaprae jääke.
Koostisosad:
1 muna
1 sibul
kanaliha või kala
200-250 g keedetud riisi
praadimiseks õli
soola ja pipart
rohelist sibulat
konserveeritud maisi või herneid
Selle roa puhul sobib hästi eelmise päeva riis, sest värskelt keedetud riis muutub liiga pehmeks.Valmista koostisosad ette, haki sibul ja tükelda liha. Klopi lahti muna.
Kuumuta pannil veidi õli, vala pannile muna ja küpseta õhuke omlett. Lõika väikesteks tükkideks ja aseta kõrvale.
Kuumuta pannil õli ja prae sibul kuni see on läbipaistev. Lisa keedetud riis. Maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks lisa liha ja omletitükid. Sega ja prae veel, kuni liha on korralikult läbi kuumenenud. Lisa serveerimisel rohelist sibulat.
Riisisalat lihaga
Lihaprae ülejääkidest saad koos riisiga valmistada salatit. Lisa juurde sibul, majonees ja hapukoor ning keedetud muna. Maitsesta soola ja pipraga.
Kartulikotletid
Keedetud kartulitest saab valmistada kartulikotlette.
Koostisosad:
5-6 kartulit
1 väike sibul (soovi korral)
2 muna
1 tl soola või ürdisoola
riivsaia
õli praadimiseks
soovi korral parmesani ja tüümiani
Valmistamine:
Koori ja riivi kartulid ja sibul. Kartulid võid tampida puruks ka pudrunuiaga. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks.
Vormi riivsaias kotletid ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri koos hapukoorega ja toorsalatiga.
Leivasupp
Leivasupi valmistamisel saad ära kasutada tahket rukkileiba.
Koostisosad:
Pool pätsi rukkileiba
150 g rosinaid
1-2 tl kaneeli
4-6 sl demerara suhkrut
1-1,5 l vett
Pudista leib potti ja lisa vesi. Kui tegemist on pehmema leivaga, siis üle öö pole vaja hoida. Vettinud leib suru läbi sõela. Pane vaiksele tulele podisema ja lisa pestud rosinad.
Keeda madalal tule tihti segades kuni supp on peaaegu püree. Lisa suhkur ja kaneel.
Lase jahtuda. Söö koos külma piimaga, soovi korral vahukoorega.
Lehttainapirukas
Saiavorm
Seaprae ülejäägid
Seaprae ülejääkidest saad valmistada võileibu. Pane need väikestele röstitud saiaviiludele ja lisa veidi jõhvikamoosi.