Hõbemägi on olnud Õhtulehe, Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi peatoimetaja. Kaalep on töötanud Postimehe uudistetoimetuse juhi ning Eesti Ekspressi peatoimetajana.

Hõbemägi ei õnnestunud Delfil veel tabada. Kaalep on varem öelnud, et ta seda ei kommenteeri.

Postimehe juhatuse esimees Andrus Raudsalu ei vastanud küsimusele, kellele peatoimetajakoha pakkumine tehtud on. "Oskan küll öelda, aga teile ma ei ütle," ütles Raudsalu ja lisas, et ei näe mingit põhjust, miks seda informatsiooni jagada.

Ärevad ajad

Postimehe endine peatoimetaja Peeter Helme lahkus ametist 1. novembril, kui mitmed toimetuse töötajad olid vastasel juhul ähvardanud ameti maha panna.

"Me ei pidanud võimalikuks samamoodi jätkata ja väljendasime seda kollektiivselt. Selle tulemusena peatoimetaja ametist lahkus ja ma ei pea kohaseks tagantjärele rusikatega vehkida. Loodan, et taastub normaalne tööõhkkond ja Postimees saab jätakata hea ajakirjanduse tegemisega," ütles toona Postimehe uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa.

Roonemaa teatas esmaspäeval, et lahkub ametist, sest Postimehes pole tema sõnul võimalik vaba ja sõltumatut ajakirjandust teha. Samal päeval lahkus ootamatult ametist ka Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo.

Konflikt juhtkonna ja ajakirjanike vahel päädis eile uuriva toimetuse ajakirjanike ja arvamustoimetuse juhi töölt lahkumisega. Pinged olid kasvanud nii suureks, et muud võimalust ajakirjanikud ei näinud. "Esitasin lahkumisavalduse ja see oli minu isiklik otsus. Need protsessid on keenud juba pikalt, detailidesse ei lasku," ütles eile arvamustoimetuse juht Indrek Lepik.

Raudsalu ütles Delfile, et juhtkonna eesmärk on toimetuses töörahu taastada ja loodetavasti aitab pingeid maandada praegune peatoimetaja kohusetäitja Kalev Korv.

Korv: lahkusid tipptegijad

Päevakese ametis olnud Korv sõnas, et toimetusest lahkunud ajakirjanike näol oli tegemist väljaande tippudega.

"Pean siiralt tunnistama, et mul on väga kahju," märkis Korv lahkumisavalduste suhtes, lisades, et loodab allesjäänud kolleegiumilt kõrge taseme jätkuvat ülalhoimist. "Kahju on ka selle üle, et pole siiani olnud voli, võimu ega ka autoriteeti neid protsesse ära hoida või tagasi pöörata."

Uue peatoimetaja väljasõelumise protsessiga Korv enda sõnutsi kursis pole.

"Mulle on öeldud, et otsimine käib aktiivselt, ent nimesid teatatud pole," ütles positsiooni hetkene kohusetäitja. "Ei oska ka spekuleerida."