Andres Parmasel on kõigi koalitsioonierakondade toetus. Isamaa on oma toetust väljendanud juba Parmase kandidatuuri välja käimisega. Ka Keskerakonna toetus on Parmasel olemas. Oma toetust Parmasele on juba novembri lõpus avaldanud ka EKRE esimees, siseminister Mart Helme. "Tegemist on inimesega, kes on väljastpoolt prokuratuuri süsteemi. Ta on kohtusüsteemist. Ta on kriminaalasjade kohtunik olnud. Tal on väga tugev akadeemiline taust ja tal on ka rahvusvahelise jurisprudentsi kogemus, ta on olnud Kosovos justiitsmissioonidel. Ma arvan, et see on see, mida me tahtsime. Me saime päris hea variandi," on Mart Helme öelnud.

Riigikogu EKRE fraktsiooni aseesimees Helle-Moonika Helme oli täna ajakirjanik Vilja Kiislerile intervjuud andes oma sõnastuses pisut ettevaatlikum, kuid kinnitas ka omalt poolt, et Parmas on jätnud neutraalse mulje. Kiisler uuris nimelt Helle-Monika Helmelt, kuivõrd kindlad ikkagi ollakse, et Parmas on see persoon, kes EKRE-le sobib. Mäletatavasti oli EKRE ühemõtteliselt vastu praeguse peaprokuröri Lavly Perlingu jätkamisele. “Ta (Parmas-toim.) käis meil fraktsioonis, me kohtusime temaga ja ta jättis meile ….noh, mitte just halva mulje. Ta jättis meile suhteliselt neutraalse mulje,” vastas Helle-Moonika Helme.

Uurisime siiski täna EKRE aseesimehelt, rahandusminister Martin Helmelt veel kord üle, kas EKRE toetab valitsuse homsel istungil jätkuvalt Parmast riigipeaprokurörina vaatamata viimase varasematele pisut reljeefsetele väljaütlemistele poliitika tegemise suunas. “Toetame,” kinnitas Martin Helme.

Detsembris kinnitas oma toetust Parmase kandidatuuri osas ka riigikogu õiguskomisjon. „Usun, et Andres Parmas suudab rakendada võrdse kohtlemise põhimõtet ning juhtida prokuratuuri kindlakäeliselt ja erapooletult nagu see on nõutav ka tema varasemas kohtunikuametis,” märkis õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid.
Õiguskomisjoni reformierakondlastest liikmed jäid hääletusel toona erapooletuks, viidates kandidaadi juhtimiskogemuse puudumisele.
Vastavalt prokuratuuriseadusele nimetab riigi peaprokuröri ametisse valitsus justiitsministri ettepanekul, olles ära kuulanud riigikogu õiguskomisjoni arvamuse.

Seega, kolme koalitsioonierakonna kindel toetus on Parmasel olemas ning suure tõenäosusega ta homme ka ametisse kinnitatakse.
Parmas ei asu uude ametisse kohe esmaspäeval, vaid veebruaris.
Enne ametisse kinnitamist ei jaga Parmas kommentaare, kuid varasemalt on ta öelnud, et suuri reforme ta prokuratuuris ei kavanda.

Andres Parmas on 2014. aastast töötanud Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi kohtunikuna ning lisaks alates 2017. aastast Kosovo kohtu erikolleegiumide kohtunikuna.

Aastatel 2013-2014 osales ta EULEX Kosovo missioonil apellatsioonikohtu nõunikuna. Aastatel 2002-2013 oli Parmas riigikohtu kriminaalkolleegiumi nõunik ning 2009-2017 andis Tartu Ülikoolis kriminaal- ja karistusõiguse loenguid.

Andres Parmas on sündinud 3. juunil 1977. Ta lõpetas 2005. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna magistrantuuri ning jätkab õpinguid doktorantuuris. Parmas kuulub üliõpilaskorporatsiooni Rotalia.

Äriregistri andmetel kuulus Parmas erakonna IRL ridadesse alates 2006. aasta 9. jaanuarist kuni 2013. aasta 6. märtsini, pärast mida alustas ta kohtunikukarjääri.