Teiste seas on valgusskulptuuridega tutvumas käinud mitmed tuntud Eesti inimesed nagu Lenna Kuurmaa, Alari Kivisaar, Ardo Kaljuvee, Meelis Tomson, Hensugusta, Rauno Märks ja teised.

Lisaks on festival kohale toonud hulga külastajaid naaberriikidest Lätist, Soomest, Rootsist ja Venemaalt, kuid ka Küproselt, Šveitsist, Prantsusmaalt, Suurbritanniast ja mitmelt poolt mujalt.

„Oleme tänulikud kõigile, kes on laternafestivali juba külastanud. Sellist valgusmängu, mis pooleteiseks kuuks Tallinna lauluväljakule üles pandi, pole Eestis ega mitmes meie naaberriigis varem nähtud. Võime arvata, et tegemist on selle talve ühe olulisema turismiatraktsiooniga Tallinnas," ütles Suurima Aasia laternafestivali korraldaja Jaanus Jegorov.

Festivali jaoks loodi lauluväljakule tuhanded käsitsi meisterdatud valgusskulptuurid, mis on valmistatud ligi kahe kilomeetri pikkusest maalitud siidkangast ja kümnetest tuhandetest LED-pirnidest. Teiste seas on kohal 40-meetrine draakon, siidist pandad, Aafrika loomade kuningriik, maagiline hirvemets, veealune maailm ja palju muud. Lisaks skulptuuridele toimuvad festivalil Hiina näitlejate etteasted ja avatud on Aasia toidu ala.

„Festivali nii-öelda visiitkaardiks on saanud suured draakonite skulptuurid, millest üks hämmastab hiiglaslike mõõtmetega ning teine üllatab külastajaid festivalialal ringi tantsides. Külastajate üheks lemmikuks näib olevat aga maagiline valgustunnel, mille taustal on tehtud palju toredaid sotsiaalmeediajäädvustusi. Avastamisrõõmu pakuvad mitmed teisedki temaatilised installatsioonid, näiteks graatsilised flamingod ja uhke paabulind või tuledega täidetud kommimaja. Oma lemmiku leiavad nii väikesed kui suured," lisas Jegorov.

Laternafestivali juured ulatuvad enam kui 2000 aasta tagusesse Mingi ja Hani dünastia aega, mil budistlikud mungad hakkasid Buddha auks templites lampe süütama. Selle kombe võtsid üle tolleaegsed Hiina valitsejad, kelle paleedes ja templites pidid valguslambid samuti põlema. Festivali päritolu seostatakse ka iidse rituaaliga, mille kohaselt on talvepimedusest ja -väsimusest võimalik üle saada valgusega.

Suurim Aasia laternafestival on Tallinna lauluväljakul avatud veel viimaseid päevi, sel nädalavahetusel reedest pühapäevani kella 16-22. Piletihinnad jäävad vahemikku 11-13 eurot ning on müügil Piletilevis ja laternafestivali kodulehel https://aasialaternafestival.ee/.