Linnavalitsus põhjendas tasuta ühistranspordi laiendamisest keeldumist mitme asjaloluga – esiteks toodi välja, et aastane piletitulu on viimastel aastatel olnud 4,5 miljonit eurot, millest linn ei saa täielikult loobuda, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Teiseks märgiti, et tasuta sõiduõiguse kehtestamine kõigile Eesti elanikele suurendaks probleeme Tallinna ühistranspordis.

"Need sõitjad, kes siiani on kasutanud Harjumaa avalikke maakonnaliine, istuksid linna piiril ümber Tallinna ühistransporti, millega kaasneks ülekoormus, samal ajal kui Harjumaa liinid sõidaksid linna piires alakoormatult. Tallinna ühistranspordil ei jääks saamata mitte ainult piletitulu, vaid suureneks ka dotatsioonivajadus täiendava mahu katmiseks," põhjendati otsuse seletuskirjas.

"Tallinna linn ja riik on arutanud Tallinnas tasuta ühistransporditeenuse pakkumist kõigile sõitjatele. Tasuta sõidu kehtestamine kõigile ühistranspordi kasutajatele tähendaks linna eelarvele umbes 20 miljoni euro suurust täiendavat kulu," märkis linnavalitsus.