USA-st, Wisconsini osariigist pärit Madeleine tuli rahvusvahelise stipendiumiga Tartu ülikooli magistrantuuri 2017. aastal ja lõpetas kaks aastat hiljem. Praegu on aga 25-aastane vilistlane ülikoolis algatatud seksuaalse ahistamise juurdluse üks põhitunnistaja, vahendas "Pealtnägija".

Professor, keda Madeleine ja rida teisi naisi ahistamises süüdistavad, eitab igasugust väärkäitumist.

Kuna nii Tartu ülikooli vastav komisjon kui ka politsei alles tegelevad asjaga ning professor andis ka "Pealtnägija" etteruttavalt kohtusse, siis käesolevas loos ei nimetata mehe nime.

Madeleine ja professor, kes on samuti välismaalane, tutvusid 2018. aasta alguses läbi spetsiifilise tutvumissaidi, kus saavad kokku just nooremad naised ja vanemad mehed. Madelaine'i sõnul tundis ta end ebamugavalt, kuna mees oli professor. Mees aga kinnitas, et soovis vaid, et keegi aitaks tal Tartus sisse elada ning kuulaks tema tööprobleeme. Vastutasuks pidi professor viima Madeleine õhtusöökidele.

Madeleine'i sõnul lõppes asi seksiga kaks korda. Ka professor ei eita advokaatide vahendusel "seksuaalse iseloomuga tegevust", aga väidab, et hoopis noor naine trügis tema ellu ja algatas kontakte. Lisaks ei tohtivat Madeleine'i uskuda, sest tal on psühhiaatrilisi probleeme.

Madeleine murdis tsüklist välja, kui sai uue töökoha idufirmas, katkestas suhtluse professoriga ja blokeeris ta sotsiaalmeedias. Ta oli otsustanud vaikida, kuni üks teine naisüliõpilane juhuslikult samasuguseid kogemusi tunnistas.

"Siis ma otsustasin liikuda edasi ja sellega avalikuks tulla. Ma teadsin, et ta on jube, aga ma arvasin, et ta suhted vähemalt olid poolkonsensuslikud. /.../ Nüüd ma mõistan, et ta on kiskja ja jätkuvalt väga suur oht ülikoolis ning see ei ole ainult minu probleem ja see ei lähe lihtsalt ära," rääkis Madeleine.