Etendusasutuste tegevtoetuste komisjoni juhib kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein. Peale selle kuuluvad sinna kultuuriministeeriumist teatrinõunik Katre Väli ja muusikanõunik Madli-Liis Parts. Komisjonis on veel rahandusministeeriumi esindaja Erika Meejärv, Eesti Etendusasutuste liidu esindaja Juta Saarevet, Teatriliidu esindaja Ain Lutsepp, Väike- ja Projektiteatrite liidu liige Tiina Ollesk, teatrikriitik ning ajalehe Sirp teatritoimetaja Tambet Kaugema.

Kunstide asekantsler Sein kommenteeris, et kultuuriminister on saanud korduvalt ülevaate teatrite rahastamise komisjoni tööst ning allkirjastas taotlusvooru toetuste eraldamise käskkirja.

Kultuuriminister Tõnis Lukas teatas ühismeedias, et rahata jäi lisaks Vana Baskini teatrile veel teatreid. “Vana Baskini Teater sõidab palju ringi maakohtades, kuhu ehk teised alati ei sattu. Kuigi palju reisivad ka veel mõned, näiteks Rakvere teater,” edastas Lukas.

Komisjon hindab taotlusi etendusasutuste kunstilise taseme, rahvuskultuurilise tähtsuse, regionaalse tähtsuse, valdkondliku mõju, tegevuskava ja eelarve, lisaprogrammide ning rahvusvaheliste koostööprojektide põhjal.