Praeguseks 168 allkirja kogunud petitsioonis seisab, et koolis on juhtimiskriis, mis on kestnud peaaegu aasta aega ning viinud 20 õpetaja lahkumiseni.

"Koolijuht ei näe enda tegevuses vigu, ei ole valmis arutlema valupunktide üle ega tunnista, et kooli juhtimises saaks üldse midagi paremaks muuta," kirjutatakse petitsioonis direktor Aime Niidase aadressil.

Üks petitsioonile alla kirjutanud lapsevanematest täheldab, et kriisi Viimsi koolis on põhjustanud just koolijuht Aime Niidas ja paljud väga head õpetajad on seetõttu koolist lahkunud. "Õppetöö tase on muutunud asendajate või ebapädevate õpetajate tõttu liiga madalaks, et tagada lastele hea haridus," muretseb ta.

Teine kirjutab, et kuna nii palju õpetajaid on lahkunud, siis on õpilasi, kellel on poolaasta jooksul kolmas keemiaõpetaja, teine vene keele ja teine inglise keele õpetaja, kohe olevat lahkumas ka inimeseõpetuse õpetaja.

Üks Viimsi Kooli endine töötaja, kes soovib jääda anonüümseks, räägib, et kuna head õpetajad on koolist lahkunud, töötab praegu Viimsi Koolis ilma vastava kvalifikatsioonita umbes viiendik õpetajatest.

Direktor vallandas suvel, vahetult pärast põhikooli lõpuaktust kõik õppejuhid, kes olid seni vastutanud iga õppeastme eest eraldi. Seejärel palkas direktor terve kooli peale ühe õppejuhi ning lõi uue ametikoha "korraldusjuhi" nime all, kuid nüüdseks on nemadki ametist lahkunud. "Need, kes talle justkui sobisid, parem ja vasak käsi, on otsutanud ära minna," ütles endine töötaja.

Ta lisas, et eravestlustes on lahkunud öelnud, et koormus oli liiga suur ja direktor valetas neile. Kui enne oli ühe õppeastme õppejuhil vastutus 20 õpetaja ja 300 õpilase ees, siis nüüdsest on õppejuhi hallata ligi 100 õpetajat ja 1000 õpilast, ütles ta.

Ta lisas, et direktor otsustas "struktuurimuudatuse" ehk õppejuhtide vallandamise täiesti ainuisikuliselt ning ei arvestanud kooli arengukavaga, mis ei andnud sellisteks muudatusteks mingit alust. Seda kinnitab ka petitsioonis väljatoodu - rahuloluuuring eelmise õppeaasta sügisel näitas, et nii õpilased kui lapsevanemad olid kooliga väga rahul. Siis oli direktor Aime Niidas veel värskelt ametisse astunud. Nüüdseks on asjalood pöördunud.

Direktor Aime Niidas ütles täna, et tal ei ole aega rääkida, kuna läheb koosolekule ning on valmis andma kommentaari esmaspäeval.

Kümme päeva tagasi Viimsi vallavanemaks valitud Illar Lemetti sõnul on praegu veel vara rääkida, kuidas taastada töörahu ja usaldus Viimsi Koolis. "Aga loomulikult tegeleme sellega," kinnitas ta ja lisas, et esmaspäeval on asjalood juba selgemad.

Eile kohtus vallavanem direktoriga, et kooli viimase aasta arengutega end kurssi viia. Lemetti sõnul ei oska ta kommenteerida muudatusi, mis tehti koolis enne tema ametisse asumist. Küll aga kinnitas ta, et koolis on hetkel õpetajaid, kellel kvalifikatsioon puudub. "Aga mitmed neist tegelevad selle omandamisega," ütles ta.

Lemetti sõnul vajab Viimsi Kool praegu enim töörahu. "Soovin tunnustada lapsevanemaid ja kooli hoolekogu, kes on kõik teinud ettepanekuid kooli edasise arengu tagamiseks," lisas ta.

Petitsiooniga saab tutvuda ja allkirju anda siin.