Eilsel valitsuse pressikonverentsil ütles Mart Helme, et sotsiaalministeeriumi sallivuskampaania on tema jaoks solvav ja on sellest rääkinud nii Ratase kui ka Kiigega. "Nad on ilmutanud mõistmist, et valitsuses on kaks konservatiivset erakonda ja nende seisukohad on teistsugused, kui selles kampaanias on esitatud. Me oleme tungivalt palunud, et taoliste kampaaniatega tulevikus valitsuses pingeid ei tekitataks," sõnas Helme.

Peaminister ütles täna Delfile, et erinevad sotsiaalkampaaniad on olnud ja peaksid ka tulevikus jääma kindla valitsusala korraldada ja otsustada. "Riigiasutused korraldavad pidevalt erinevaid sotsiaalkampaaniaid, et suurendada olulistes küsimustes ühiskonna teadlikkust ning avalikes huvides meie inimeste hoiakuid ja käitumisviise mõjutada. Aastate jooksul oleme näinud palju häid näiteid, kuidas sihikindla töö tulemusel on ühiskonnas toimunud positiivsed muutused. Näiteks veeohutuse tagamisel, turvavöö kasutamisel, suitsuandurite paigaldamisel, inimeste tervisekäitumise parandamisel või ümbrikupalkade vastases võitluses," sõnas Ratas.

Kiige ministrikoht ohus ei ole

Sel nädalal viitas Helme riigikogu infotunnis, et sellise kampaania korraldamise tõttu on võimalik, et sotsiaalministril tuleb valitsusest lahkuda. Peaministri sõnul see jutuks pole olnud.

"Valitsuses toimuvad vahetused reeglina siis, kui minister otsustab valitsusest lahkuda, erakond peab vajalikuks oma ministri tagasi kutsuda või on ta kaotanud avalikkuse ja valitsusjuhi usalduse. Tanel Kiik on sotsiaalministrina näidanud, et ta teeb oma tööd südamega ja väga sisuliselt ning seisab oma töövaldkonna eest hästi nii valitsuses kui avalikkuses. Ma soovin talle selles ka edaspidiseks jõudu!," ütles Ratas.

Kui Helme mõistis vähemuste olukorda kajastava ja sallivusele üles kutsuva kampaania hukka, siis peab Ratas nende teemade käsitlemist oluliseks.

"Kõnealuse sotsiaalministeeriumi kampaania eesmärgiks on kutsuda meid üles heatahtlikkusele kõigi inimeste suhtes, et igaüks saaks tunda end turvaliselt ning ühiskonnaelus osaleda. Selle käigus tõstatatud koolikiusamise, võõrtööjõu, rahvusvähemuste, puudega inimeste ja usuliste veendumuste teemad, mis väärivad kindlasti tähelepanu ja käsitlemist," ütles ta.

"Loomulikult võivad kõik ministeeriumid ja nende allasutused tulevikus pöörata vajadusel tähelepanu ka teistele riigi jaoks olulistele teemadele ning korraldada vastavaid sotsiaalkampaaniaid," kinnitas Ratas veelkord.