Hiinas viibivad eestlased 25.01.2020

Püsivalt on Hiinas registreerunuid kokku 65. Lisaks eelpool nimetatutele on m veel ka järgnevaid linnu: Mingliu, Hangzhou, Tianjin, Dalian (Liaoningi haldusüksus), Guilin (Guangxi haldusüksus), Shenzhen (Guangdongi haldusüksus), Nanjing (Jiangsu Province), Hunani provints, Jinan (Shandong), Xiamen (Fujian), Zhuhai Tangjiawan (Guangdong), Hangzhou Xihu Wenhua Guangchang (Zhejiang), Suzhou (Jiangsu provints), Danyang City Xinqiao (Jiangsu provints), Beijing Hou Sha Yu Town ja Shanxi provints.

Hiina erihalduspiirkonna Aomeni all registreerunuid ei ole.

41 ohvrit

Hiina võimud on haiguse leviku ohjamise eesmärgil keelanud reisimise kaheksateistkümnes viiruse leviala ümbritsevas linnas, halvates liikumisvõimalused umbkaudu kuuekümnel miljonil elanikul.

Hong Kong on välja kuulutanud "tervise hädaolukorra", loobudes tähistamast Hiina uusaastapidustusi. Taiwan on keelanud oma pinnale Hubei provintsist pärit turistide sisenemise.

Koroonaviirus on praeguseks nõudnud kahenädalase perioodi jooksul neljakümne ühe inimese elu - tänaseks on viirus tapnud ka arsti, kes haigete patsientidega tegeles. Lisaks Hiinale on haigusjuhtumeid avastatud nii Prantsusmaal, Austraalias kui ka Ühendriikides. Soomes on kaks koroonaviiruse kandmises kahtlustatavat inimest isoleeritud.

Maailma Terviseorganisatsioon pole siiani hädaolukorda välja kuulutanud. Suurriigid, kuhu on oodata rohkearvuliselt Hubei provintsis viibinud inimeste tagasisaabumist, on kontrolli suhtes kõrgendatud valmisolekus.

Välisministeerium soovitab jätkuvalt kõigil oma välisreis eelnevalt registreerida välisministeeriumi lehel https://reisitargalt.vm.ee/registreerimine/.