PPA pressiesindaja Kerly Virk sõnas Delfile, et terviseameti andmetel on Hiina koroonaviiruse nakatumise risk Eestis väga madal. "Sellegi poolest on ka Eestis nii piiripunktides kui mujal rakendatud esmaseid meetmeid ennetamaks võimalike haiguspuhangute levikut: järgitakse tavapäraseid hügieeninõudeid hoolikalt ning riskipiirkonnast saabunud võimaliku nakatunud inimesega kokkupuutel kantakse isikukaitsevarustust."

Ta lisas, et linna täpsusega PPAl kõigi piiriületuste vaates detailset infot Wuhanist saabujate kohta käepärast ei ole. "Illegaalsete piiriületajate seas, kelle lähtelinna kohta menetluses põhjalikult uuritakse, jaanuari seisuga ühtki Wuhanist saabujat aga ei ole. Samuti pole sellest linnast siia otselende."

Välisministeeriumist kinnitati pärastlõunal, et soovitatakse täielikult vältida reisimist Hubei provintsi.

"Haiguse leviku tõkestamiseks on kogu riigis kehtestatud ulatuslikke liikumispiiranguid (sh katkestatud bussi- ja rongiliiklus), paljud vaatamisväärsused on suletud. Tulenevalt kiiresti muutuvast olukorrast ja võimalikust täiendavate liikumispiirangute kehtestamisest soovitame tungivalt kaaluda Hiinasse reisimise vajalikkust," seisis nende teates.

Hiinas viibides soovitab terviseamet regulaarselt käsi pesta, kanda näomaski, vältida ühistransporti ja rahvarohkeid kohti.