Postimees otsis pärast Peeter Helme lahkumist möödunud aasta 1. novembril uut peatoimetajat. Kandidaat sellele kohale on Eesti Meediaettevõtete Liidu juht Mart Raudsaar, kirjutas Delfi juba eile. Täna hommikul teataski Postimees, et Raudsaarest saab ajalehe uus juht.

Delfile teadaolevalt on Postimehe peatoimetajaks kutsutud ka pikaajalist Eesti Ekspressi ajakirjanikku Priit Hõbemäge ja kirjastuse Hea Lugu juhti Tiina Kaalepit, kes on mõlemad varem meediajuhid olnud.

Postimees Grupi juhatuse esimehe Andrus Raudsalu sõnul on Raudsaar väga tugeva ajakirjandusliku taustaga ning on väärt täiendus Postimehe meeskonnale, kirjutas Postimees.

"Kauaaegse meediaõppejõuna teab Raudsaar isiklikult paljusid praeguseid parimaid ajakirjanikke ning olen kindel, et tema juhtimisel jätkab Postimees kvaliteetse ja vaba ajakirjanduse väärtuste eest seismist. Lisaks on Raudsaarel tänu pikaajalisele Meediaeevõtete Liidu juhi kogemusele hea ülevaade ajakirjanduseevõtete ärimudelitest nii meil kui mujal. Postimehele kaasaegse ja pikas perspektiivis jätkusuutliku ärimudeli leidmine ja juurutamine saab olema üks suuri ülesandeid, millele me koos Raudsaarega pühendume," ütles Raudsalu.

Raudsaarest saab ka AS-i Postimees Grupp juhatuse liige.

46-aastane Raudsaar õppis aastatel 1992-1996 Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja aastatel 1998–2000 läbis Oslo Ülikoolis meediaõpingute magistrantuuri.

Aastatel 1993–1996 töötas Mart Raudsaar ajakirjas Favoriit toimetajana, oli aastatel 1993–2002 Elva linnavolikogu liige ning 2000–2001 ajalehe Eesti Kirik reporter. Aastatel 2005–2007 toimetas ta Politseilehte.

Aastatel 2001–2010 oli Raudsaar õppejõud Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis, 2010. aasta sügisest 2011. aasta sügiseni Tartu Ülikooli Narva Kolledži meediasuhete lektor, 2011. aasta sügisest kuni aastani 2017 töötas ta aga Tallinna Ülikoolis. 30. juunil 2010 nimetas Eesti Ajalehtede Liidu nõukogu Mart Raudsaare alates 1. augustist 2010 liidu tegevdirektoriks. 2017. aastast on Raudsaar Nõo vallavolikogu liige ja rahanduskomisjoni esimees. 2016. aastast lööb Raudsaar kaasa Euroopa kirjastajate katusorganisatsiooni News Media Europe'i nõukogus.

Raudsaar on avaldanud arvukalt artikleid pea kõigis Eesti suuremates ajalehtedes ning mitmes ajakirjas. Ta on võtnud korduvalt sõna Eesti ajakirjanduse, allikakaitse ja sõnavabaduse teemadel.

Aastatel 2001–2005 korraldas ta Tartu Ülikooli ja Taani ajakirjanduskooli koostöös rahvusvahelisi ajakirjandustudengite koolitusi, 2003. aastast on ta aidanud korraldada Taani ajakirjanduskooli koolitusi Brüsselis. Samuti on Raudsaar korraldanud toimetajakoolitusi Eesti Päevalehes, Äripäevas ja Eesti kohalikes lehtedes.

2003. aastast osaleb Raudsaar Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia ning Eesti Spordiajakirjanike Liidu pressipreemia žürii töös. Aastatel 2007-2008 oli ta Tartu Ülikooli ajalehe Universitas Tartuensis kolleegiumi esimees.

2007. aastal valisid Tartu Ülikooli üliõpilased ta socialia valdkonna kümne parima õppejõu sekka. 2011. aasta kevadel valisid Tartu Ülikooli Narva Kolledži tudengid Raudsaare aasta õppejõuks.

2014. aastast on Raudsaar ajakirja Riigikogu Toimetised peatoimetaja.
Seoses tööle asumisega Postimehes taandub Raudsaar Eesti Meediaeevõtete Liidu ja Riigikogu Toimetised juhi kohalt.

Lahkumiste jada Postimehes

Pärast Peeter Helme lahkumist peatoimetaja kohalt eelmise aasta 1. novembril rääkis Postimees Grupi juhatuse liige ja vastutav väljaandja Merili Nikkolo, et uue peatoimetaja kandidaati veel ei ole ning esialgu jagavad peatoimetaja ülesanded omavahel ära tema ja peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap.

23. detsembril saabus aga uudis, et Nikkolo lahkub poolte kokkuleppel ametist, kuna on tekkinud erinevad nägemused arengustrateegiate osas.

Pärast Nikkolo lahkumist selgus, et Postimehe vastutava väljaandja ja peatoimetaja rollid ühendatakse jäädavalt ja uue inimese ametisse nimetamiseni täidab Nikkolo kohuseid Postimehe vastutava väljaandja ja peatoimetajana BNS-i peatoimetaja Kalev Korv.

Pärast Nikkolot puudutavat teadet esitas lahkumisavalduse ka Postimehe uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa, kelle sõnul ei ole Postimehes võimalik vaba ja sõltumatut ajakirjandust teha.

Konflikt juhtkonna ja ajakirjanike vahel päädis suurema osa uuriva toimetuse ajakirjanike ja arvamustoimetuse juhi töölt lahkumisega. Pinged olid kasvanud nii suureks, et muud võimalust ajakirjanikud ei näinud.