Aprillis vastas linna kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik, et linn analüüsib hetkel arhitektide ning pinkide tarnijaga lagunemise tekkepõhjuseid. Üheksa kuud hiljem seisid lagunenud pingid ikka veel pargis, nüüdseks veel kehvemas seisus.

Pinkide kõrval on ka pisikesed lauakesed, mis on samuti suures osas määrdunud. Üheksa kuuga pole linn ei pinke ja lauakesi remontinud ega puhtaks küürinud.

Kommunaalameti juhataja Vesialliku väitel tellis amet puitdetailide lagunemise põhjuste selgitamiseks ekspertiisi. Aprillis rääkis samuti Vesiallik pinkide lagunemise tekkepõhjuse analüüsimisest. Septembris ütles Vesiallik ka ERRile, et amet tellib ekspertiisi. Ometi pole selle akt tänaseni valmis.

Amet valmistas ette riigihanke pinkide korrastamiseks vajalike tööde tellimiseks. Esialgu maksab pinkide korrastamise kinni linn ehk maksumaksjad. "Esmase kulu katab linn, et võimaliku kohtuvaidluse tõttu ei jääks korrastamise töö ootama," selgitas Vesiallik. “Pinkide garantii ja kulude katmise menetlust alustatakse pärast korrastustööde maksumuse selgumist,” sõnas ametnik.

Pingid peaksid korda saama mai keskpaigaks.

Tammsaare parki rekonstrueerimise käigus paigaldatud pingid ja lauakesed valmistati projektis arhitektuurse lahendusena ette nähtud materjalidest ja arhitektide jooniste järgi.