Tartus, Reiniku koolis korraldati hiljuti heategevuslik korjandus Austraalia tulekahjus kannatanud loomade abistamiseks. Tegemist oli ettevõtmisega "KAHEKSAS HEA TEGU", mille raames koguti koolirahva pealt kokku lõunapoolkeral tulekahjudes kannatada saanud loomade tarbeks tervelt 2755 eurot.

Õppeasutuse panus anti sel kolmapäeval üle Tallinna loomaaia direktorile Tiit Maranile, kelle eestvedamisel saab põlengutes vigastada saanud loomade päästmiseks loomaaia kaudu teha annetuse Austraalia Loomaaedade ja Akvaariumite Assotsiatsiooni Looduse Alalhoiu Fondile.

Suursponsorist põnn

Muretsev lapsevanem märgib, et oli küll teadlik toimunud kampaaniast, ent ei plaaninud oma pere poolt selle tarbeks mingisugust summat eraldada.

"Oleme lapsega rääkinud, et meil ei ole võimalik lihtsalt annetada," selgitas vanem. "Siis aga saime nüüd teada läbi lapse enda, et ta on viimasel päeval teinud annetuse."

Anonüümsust palunud lapsevanem imestab - miks otsustas laps järsku viimasel päeval sellise summa raha mängu panna? Mis mõjutustegevus koolis täpsemalt aset leidis?

"Nii palju, kui laps ütles, siis räägiti, et "täna on viimane võimalus, annetage". Lastel hakkab loomulikult kahju, kui loomal on paha ja nii edasi," arvab vanem ning kritiseerib iseenesestmõistvat suhtumist õpetaja poolt, kes ei tundnud kordagi, et peaks lastevanematega annetuste teemal suhtlust pidama. "40 eurot on rahasumma, mis pole ju väike. Oleks võinud lapsevanemaga ühendust võtta - muidu saadetakse iga väiksema asja peale kiri."

Lapsevanem näeb, et õpetaja roll on antud olukorras selgitada välja, kust kohast raha tuli ning kas selle annetamine on ikka ülejäänud perekonnaga kooskõlas.

"Kui on jõulupakkide tegemine, siis räägitakse ikka summadest - näiteks 10 eurot on okei, üle selle kallis," selgitab vanem tavapärast koolipoolset käitumist rahaasjades. "Kas 40 euro peale ei läinud siis mingi tuli põlema?"

Lahendus käeulatuses

Kui lapsevanem kirjutas õpetajale, et soovib raha tagasi saada, vastas õpetaja, et raha on juba ära viidud. Seepeale edastati samalaadne palve kooli juhile.

Reiniku kooli direktor Enn Ööpik on juhtunuga enda sõnutsi igati kursis ning kinnitab omalt poolt, et lapsevanem saab nõutud summa tagasi. "Minu silmis on see asi justkui juba ära klaaritud," jagab ta Delfiga omapoolset nägemust.

Kõnealune õpetaja on samuti teadvustanud antud olukorras esinenud puudulikku kommunikatsiooni ning esmaspäeval on oodatavasti kõikidel osapooltel ees kohtumine, mille raames saab asi loodetavasti lahendatud.