Rakvere kultuurimajas jahimeestest piduliste meelt lahutanud Viermann oli parasjagu kultuurimaja uksi-aknaid kontrollimas, mil silmini joobes peokülaline otsustas autoga maja eest minema vurada - Viermannil on kombeks süüde tehnika peale laadimisel sisse jätta.

"Oli suur südaöö, kedagi ei liikunud, tavaliselt olen jätnud võtmed bussi ette," muheles muusik möödunut meenutades. "Siis tulen aga kultuurimajast vlja ning avastan, et buss on läinud!"

Mees oli ilmselgelt ehmunud. Buss oli täis puugitud tehnikat, mille väärtus jääb kümne tuhande rahatähe kanti.

Mees helistas murega nii häirekeskusesse kui ka jahimeeste peo korraldajale - tal oli juba öötundidel kahtlusalune olemas. "Ma nägin seda kutti, ta käis sealt kultuurimaja eest läbi," märkis mees. "Arvasin, et tunneks selle kuti ära."

Pikka viha pole

Hommikul sai Viermann üllatuse osaliseks: kaubik on leitud.

Seda küll naljakal viisil - peo korraldaja olnud kõik jahimehed läbi helistanud, kõigilt eitava vastuse saanud, ent umbes pool tundi hiljem olnud üks pidulistest tagasi helistanud ning märkinud, et maja ees seisab tõepoolest üks valge kaubik. "Mees oli nii purjus, et ei mäletanudki, mida öösel tegi," rääkis Ants Viermann.

Viermann on nüüdseks kaubiku tagasi saanud ning olukorraga rahul. Pretensioone toimunu suhtes tema silmis pole. "Eks need jahimehed ise õiendavad selle kutiga," sõnas ta. "Üks purjus inimene ei teadnud lihtsalt, mida tegi. Õnneks läks kõik hästi ja keegi ei saanud viga."

Kui Delfi võttis varalõunal politseiga ühendust seoses antud juhtumiga, tuli sealt aga sootuks teistlaadi informatsioon: "Täna hommikul ilmnes, et masina oli võtnud automaniku sõber, kes oli öösel lahtiste ustega sõidukit Kreutzwaldi tänava maja ees märganud ning ohu tõrjumiseks istus ta selle rooli ning sõidutas masina mõnesaja meetri kaugusele oma hoovi, kust auto omanik selle täna hommikul juba kätte sai. Masinast midagi kadunud ei ole ning omanikul sõbra suhtes ka mingeid pretensioone ei olnud," kirjutas tollal organisatsiooni valvepressiesindaja. Küsimusele, kas juht oli purjus, politsei vastust ei andnud.

Ants Viermann ütles seepeale, et "see on küll väga luuleline väljamõeldis", ise naerdes. Sõbraga käesoleval juhul kindlasti tegemist polnud.

Miks info erines?

Politsei pressiesindaja väitel pärinevat politsei edastatud info just nimelt öisest väljakutses. Juhtumist teavitati korrakaitsjaid öösel kell kaks, mil omanik oli vastselt auto ärandamist märganud.

"Esmane info on pea alati emotsionaalne, uurimise käigus võib see muutuda," märkis pressiesindaja. "Sel korral aga uurimist ei käivitatud, kuna auto omanikul pretensioone polnud."