Ka tänasel kohtumisel ei saanud kõik ministrid osaleda. EKRE ministritest oli kohal vaid maaeluminister Arvo Aller. Keskkonnaminister Rene Kokk ja siseminister Mart Helme on lähetustes, väliskaubandus- ja IT minister Kaimar Karu puhkab. Rahandusminister Martin Helmel olid samuti juba tänaseks plaanid tehtud, ütles EKRE fraktsiooni nõunik Aarne Mäe.

Kuna president on korduvalt valitsust kritiseerinud, siis on räägitud riigipea ja ministrite omavaheliste suhete teravnemisest. Täna pärast kohtumist viitas Ratas, et jahedad suhted probleemiks pole.

"Tegemist on ju institutsioonidega. Presidendi institutsiooni vastu, ma usun, et ei ole ju kellelgi mingit küsimust. Kui te räägite inimestevahelistest suhetest, siis need on täna töised," ütles peaminister.

Tänasel kohtumisel olid laual nii riiklikud teemad kui ka välispoliitika, samuti julgeolekunõukogusse kuulumine. Äsja, kui tähistati Tartu rahu 100. aastapäeva, teatas Vene välisministeeriumi esindaja, et Tartu rahuleping on kehtetu ja kuulub ajalukku. Ratase sõnul räägiti avaldusest, küll aga mitte Eesti-Venemaa piirilepingu ratifitseerimisest, mis samuti rahulepingu aastapäeval taas esile kerkis. Selles küsimuses pole valitsuses üksmeelt.

Samuti puudutati tänasel kohtumisel pensionireformi, mis eelmisel nädalal riigikogus heakskiidu sai. Ratas ütles, et nüüd on presidendil aega sellele oma hinnang anda.

"Sisulised teemad olid täna. Mõlemad pooled tahtsid rääkida, mis mured südamel on ja mis on võimalikud lahendused," ütles Ratas.