Varem sai Vana Baskini teater riigilt toetust suurusjärgus 30 000 eurot aastas, mis moodustas arvestatava osa nende ligi 300 000-eurosest eelarvest. Kuid viimased kolm aastat jäeti taotlus rahuldamata. Alati on Aarne Valmis ja teatritegijad teinud sellest avaliku skandaali.

Kui ülemöödunud aastal lõi ministeeriumi ja eelmisel aastal linna närv nõrgaks ning Vana Baskini teatrile tehti erakorraline rahasüst, siis selle aasta alguses tuli taas keeldumine.

Toetuste jagamisel toimib juba 16 aastat süsteem, kus kaheksaliikmeline ekspertkomisjon hindab taotlusi hulga kriteeriumide, näiteks kunstilise taseme ja koostööprojektite, aga ka väikekohtades etenduste andmise alusel. Nende soovituse põhjal allkirjastab minister käskkirja, kes saavad toetust ja kes mitte. Tänavu jäi ilma neli rahaküsijat, nende seas Vana Baskin teater. Nagu varemgi, tekitas nende taotluse rahuldamata jätmine palju kära, kuni valitsuse pressikonverentsini, kus demonstreeriti teatrilavale väärilisi kalambuure.

"Vana Baskini teater ei saanud toetust, sest et tema tegevus, kõigi nende erinevate kriteeriumite koosmõjul, ei olnud nii hea kui teistel, kes said toetust," põhjendas kultuuriministeeriumi asekantsler Hillar Sein.

Loe pikemalt uudist siit.