Aga kõige piinlikum on Eesti puhul see, et riik jätab oma enda inimesed abita, põhjendades seda "ebaeetiliselt suure eelarve mõjuga"!

Siin räägitakse umbes 3 miljonist eurost aastas, mis on praeguse raiskamise juures naeruväärne köömes!

Need miljonid on kõik olemas

Eesti Ekspress teeb ettepaneku võtta raha harvaesinevate haiguste raviks katuserahadest, mida riigikogus istuvad erakonnad igal aastal oma semudele puistavad. Mullu tehti seda näiteks 4,2 miljoni euro eest.

Tegelikult aga tundub, et riigil on raha nagu muda, eriti kui vaadata, kuidas avalikku raha kahjumit tootvatesse ettevõtmistesse kulutatakse. Näiteks riiklik lennuettevõte, Railbalticu suhtekorraldus, põlevkiviõli rafineerimistehas või Auvere põlevkivielektrijaam (640 MILJONIT) jne.

Isegi Riigikogus esindatud viis erakonda pluss parlamendiväline Eesti 200 saavad tänavu riigieelarvest kokku toetust enam kui 5 MILJONIT eurot, aga laste raviks ikka raha ei leita.

Tekitavad süümepiinu otsa

Ja nagu sellest veel vähe oleks, et su laps on väga, väga haige ja su süda murdub iga päev 1000 korda, püüavad ametnikud haigete laste vanemates veel lisaks süümepiinu tekitada, öeldes, et sinu lapse ravimine jätaks paljud teised ravita.

Kuid kogu selle tragöödia taustal näeme, et riigil raha ju on, lihtsalt prioriteedid on mujal.

Kuskil seal, toiduahela hoolduskulude kandis.