Seoses koroonaviiruse puhanguga on Viini kuulus hobutakso ehk Fiaker jäänud ilma oma tööst sõidutada turiste mööda linna. Koos Hotell Intercontinentaliga on ellu kutsutud uus projekt. Hobuakendid varustavad nüüd riskigruppe ja neid, kes kodudesse kinni on jäänud, toiduga.

Seega "Toit ratastel" projekt on saanud uue toreda versiooni. Aga see on ka paras väljakutse, sest kitsastel tänavatel hobutõlla parkimine nõuab harjutamist nii kutsari kui hobuste poolt.

Sõidetakse kahekesi, kaaslane haarab toidukoti ja viib vastavale aadressile. Niipea kui inimesed teada said, et toidutellimiseks saab saata teate Fiakerile, haarasid nad sellest kohe kinni. Toidu hea kvaliteedi eest hoolitseb Hotell Intercontinentali köök ja valmistab päevas 250 tasuta einet.

Intercontinental Viin on juba 50 aastat institutsioon, mis linna juurde kuulub ja selle peadirektor Brigitte Tattner otsustas, et neil on seega lausa kohustus ulatada oma abistav käsi.

Ka Austria raadio tellib oma toidu kohale hobuse ja kutsariga. Idee algatajaks oli Christian Gerzabek organisatsioonist Pro Fiaker-Kultur, kes avaldas ka rõõmu, kui positiivselt aktsioon on vastu võetud nii nende poolt, kes seda kasutavad kui inimeste poolt tänaval, kelleni on jõudnud teave, mida Fiakerid teevad. Kõik tunnevad rõõmu sellest, et hobused saavad end liigutada, mida neile hädasti vaja on, sest turistide sõidutamine mööda linna on praeguseks ära kukkunud.